DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gelecek İçin Hedefiniz, Vatan İçin Sevdanız Olsun

Gelecek İçin Hedefiniz, Vatan İçin Sevdanız Olsun

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Orhangazi Anadolu Lisesi’nin Kariyer Günü’ne konuk oldu, “Karşınıza ne kadar zorluk çıkarsa çıksın ideallerinizden ve hedeflerinizden asla vazgeçmeyin” nasihatinde bulundu.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi’nin düzenlediği Kariyer Günü’ne konuk oldu. Programa; Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, Özel Kalem Müdürü Emrah Çoban, Orhangazi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Yıldırım, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Başarının sırrının inanmaktan geçtiğini belirten Başkan İsmail Baran, “43 yıldır Körfez’de ikamet ediyorum. Şu an da çok sevdiğim ve kendimi borçlu hissettiğim Körfez’e hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Hedefinizden Asla Vazgeçmeyin

Siyasete lise 1 çağında girdiğini ve her kademede çeşitli görevler aldığını belirten Başkan İsmail Baran, “Siyasete giriş nedenim millete hizmet etmek içindi. Her kademede görevler aldım. 2004 yılında Belediye Başkanlığı için aday oldum, olmadı. 2014’te ise başkan seçildim. Demek ki hedefe kilitlendiğiniz zaman başarabiliyorsunuz. Bu sefer olmadı diye asla vazgeçmeyin. Eğer siz hizmet etmek istiyor ve bunun için çaba gösteriyorsanız Allah önünüzü açar” ifadelerini kullandı.

Daha Da İleriye Götürmelisiniz

Hizmet hayaliyle büyüdüğünü belirten Başkan İsmail Baran, “Biz gençliğimizde şunu hayal ederdik; ‘İnanç ve hayallerimiz ile bu memleketi yöneterek işte yönetici böyle olmalı;’ dedirteceğiz derdik. Bu hayalle büyüdük. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Muasır medeniyetler seviyesine’ nasıl taşınırı dert ettik. ‘Hayalim gerçekleşti’ demek, her şeyin bittiği anlamına da gelmez. Göreve geldiğiniz zaman da neler yaptığınız çok önemli.

İdealleriniz Hep Olsun

Sizlerin gelecek adına her daim hedefleri ve idealleri olsun. En önemlisi de bu vatan için sevdanız olsun. Çünkü vatanını en çok seven insan, işini en iyi yapan insan demektir. Bu vatanın kendini çok iyi geliştirmiş bireylere ihtiyacı var. Gençlerdeki vatan sevgisini 15 Temmuz’da gördük. Tankların üstüne çıkan, ‘vatanım, bayrağım’ diyen bir gençlik vardı. Sizleri gerçekten alnınızdan öpüyorum. Vatan sevgisi olmayanlar ot gibi yaşar, ot gibi gider. İşte bu yüzden bizlere düşen görev de inanç değerlerine, milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanına yürekten seven sevdalı bir gençlik yetiştirmek” dedi.

Geleceğin Türkiye’si Sizlersiniz

“Geleceğin idarecileri sizler olacaksınız” diyerek gençlere nasihatlerde bulunan Başkan İsmail Baran, “Bu ülkenin geleceğini sizler tayin edeceksiniz. Aynı ecdadınızdan aldığınız mirası bir sonraki kuşağa sizler aktaracaksınız. Kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz. Bu sizin geleceğe güvenle bakmanızı sağlayacak. Bu konuda da özgüveninizin yüksek olması önemli. Ve o emin adımlarla yaptığınız çalışmalarda önünüzde hiçbir engel tanımayacaksınız. Hayat inişli çıkışlıdır. El bebek gül bebek olmaz. Bazen zorluk bazen de kolaylıklarla karşılaşırız. Ama sizler her türlü zorluğa, güzelliğe alışkın olacaksınız.

Mücadeleden Vazgeçmeyin

Mücadeleci, inançlı, idealist, ne yaptığını bilen ve geleceğe emin adımlarla yürüyen gençlik olarak bu ülkeye çok şey katacaksınız. Başta dediğim gibi, her şey bir hayalle başlıyor. Göreve geldiğimde ‘Hizmetin merkezinde insan olması lazım’ dedik. Ama asıl hizmet noktamız gençlikti. Spor okullarıyla, kültür-sanat etkinlikleriyle ve eğitime verdiğimiz destekle bunu gösterdik. Spor akademilerinde şu an 3 bin 500 öğrenci var. Ve birçok spor tesisi daha yapacağız. Hedefimiz de bu sayıyı 10 binlere çıkarmak. Hedeflerinizde yakaladığınız yüzde 80 bile büyük başarıdır. Çok iddialı sözler söylemek sıkıntılı gibi gözükebilir ama çıtayı da her zaman yukarıda tutmakta fayda var.

Eğitime 10 Milyonluk Katkı

Geçtiğimiz yıl 10 milyon lira eğitime yaptığımız katkı var. Üniversite öğrencilerine burs veren tek belediyeyiz. 2 bin 800 öğrenciye burs veriyoruz. Sosyal belediyeciliğin gereği neyse gereğini yerine getiriyoruz. Ben düşük gelirli bir ailenin çocuğuydum. Zor şartlarda eğitim gördüm. Bunu çok iyi bilirim. Ama bu zorluklar sizi asla yıldırmasın. Bunlar sizi daha çok pişirir, olgunlaştırır. Güzel güzel noktalara geleceksiniz. Güzel işler yapacaksınız. Ama her zaman siz bu güzellikleri elde ettiğiniz zaman sizi bu günlere getiren büyüklerinizi asla unutmayın” dedi.

Başkan Baran daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Program sonrasında da Başkan İsmail Baran’a çiçek ve plaket takdim edildi.

2 3 1

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.