DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ayten Kırcalı’nın hikayesi yürek burkuyor

Ayten Kırcalı’nın hikayesi yürek burkuyor

Down Sendromlu bir evlada sahip olan, 72 yaşındaki Ayten Kırcalı’nın hikayesi yürek burktu. Evladı ile birlikte yalnız yaşayan Ayten Teyze, yine engelli olan diğer evladını da 23 yaşında kaybetmiş. “Çok acılar çektim, Eşim öldü, oğlum öldü, hayatımın yarısı evlatlarım için Çapa Tıp Fakültesi’nde geçti” şeklinde konuşan Kırcalı, birlikte yaşadığı Down Sendromlu kızına sıkı sıkı sarıldığını belirtti ve “O benim can yoldaşım” dedi

Müfit Saner İlkokulu öğrencileri tebriği haketti

“Dünya Down Sendromu Günü” etkinlikleri çerçevesinde, Değirmendere’de yaşayan Down Sendromlu Burcu Kırcalı ve 72 yaşındaki annesi Ayten Hanım, Müfit Saner İlkokulu 1 – A sınıfı öğrencileri tarafından ziyaret edildi. Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan, “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında yapılan ziyarete, Okulun 1 – A sınıfı öğretmeni Hatice Buket Gezici, sınıf annesi Kezban Yeğen ve veliler de iştirak etti. Annesi ile birlikte yalnız yaşayan Down Sendromlu Burcu Kırcalı’ya, “Siz, bizden bir adım öndesiniz” mesajları veren öğrenciler, çeşitli hediyeler de takdim ettiler.

AYTEN KIRCALI, “BU ACIYI ÇEKENLER HİSSEDER”

 Değerler Eğitimi Projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerde, farklı hikayeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Değirmendere’de Down Sendromlu, 30 yaşındaki evladı Burcu ile birlikte yaşayan, anne Ayten Kırcalı’nın hikayesi de yürek burktu. 72 yaşındaki Ayten Hanım, çok acılar çektiğini belirtti. 23 yaşında balkondan düşerek kaybettiği diğer engelli evladının acısını yüreğinde taşıyan Ayten Teyze, “Allah son nefesime kadar kızıma bakmayı nasip eylesin” dedi. Yaşlılığından dolayı Down Sendromlu kızı Burcu’nun bakımında zorlandığını söyleyen Kırcalı, “Hayatımın yarısını evlatlarım için Çapa Tıp Fakültesinde geçirdim. Şükürler olsun. İsyan etmiyorum, şikayet etmiyorum, para pul, mal – mülk hepsi geçici, en önemlisi sağlık’’ şeklinde konuştu. Ayten Hanım, kendilerine yapılan ziyaretten çok mutlu olduklarını belirterek, öğrencileri tek tek öptü ve Sınıf Öğretmenleri Buket Gezici’ yi tebrik ederek, “Hep gelin, sürekli gelin. Bizleri yalnız bırakmayın” diyen Ayten Hanım, misafirlerine Hacdan getirdiği hurmalardan da ikram etti.

“GELİN BU FIRSATTAN YARARLANALIM”

 “Değerler Eğitimi Projesi” ve “Dünya Down Sendromu Günü” etkinlikleri çerçevesi içerisinde, minik öğrencileri ile Down Sendromlu Burcu ve annesi Ayten Kırcalı’yı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden, Müfit Saner İlkokulu 1 – A sınıfı Öğretmeni Hatice Buket Gezici, “Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Türkiye’de kesin bir veri bulunmamasına karşın yaklaşık 70 bin Down Sendromlu kişi var. Down Sendromunu iyileştirecek, veya yok edecek bir tıbbi tedavi bulunmuyor. Tek yol eğitim ve sosyalleşmek. Bu nedenle, Down Sendromlu bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamaları büyük önem taşıyor. Dünya Down Sendromu Günü, bizlere Down Sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç yaratmak açısından önemli bir fırsat sunuyor. Gelin bu fırsattan yararlanalım ve farkındalık oluşturma çalışmalarının bir parçası olalım.” Gezici, ayrıca ziyarette Burcu Kırcalı ile yakından ilgilenerek, kendisine hediyeler takdim ederek, misafirperver tutumlarından dolayı, anne Ayten hanıma teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.