DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BENİM KAVGAM

19.03.2017
1.177
A+
A-

BENİM KAVGAM

Bugün başımı öne eğmeden geziyorsam, bir bayrağım varsa, O’nu bana armağan edenler için KAVGAM var. “Yurtta sulh, cihanda sulh” diyerek savaşsız bir dünya özlemi olan ATAM’a karşı çıkanlarla KAVGAM var. Camilerde okunan ezan için topraklarımı küffara çiğnetmeyen ecdadım için KAVGAM var. Ben İzmir Marşını okuyup yazanlara selam için KAVGAM var. Adım Mahmut Nurettin Şenemre olduğu için, bir Türk kimliği taşıdığım için, Türklüğe savaş açanlara KAVGAM var. Benim kavgam Nene Hatun için, Halide Edip için, Seyit Onbaşı için. Benim kavgam son nefesime kadardır. Sonrası evlatlarıma mirastır. Onları Cumhuriyet ruhuyla yetiştirdiğim için O’na karşı çıkanlara KAVGAM var. Güneşli havalarda Ay ile Yıldız buluşur, Bayrağımı görürüm. O’nu gönderden indirmeye çalışanlara karşı KAVGAM var. Ben bu topraklarda beş bin yıldır hür yaşadım, hür yaşarım. İstiklal ve hürriyet için KAVGAM var.

İzmir Marşı

İzmir’in dağlarında çiçekler açar
Altın güneş orda sırmalar saçar
Bozulmuş düşmanlar yel gibi kaçar
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa
Adın yazılacak mücevher taşa

İzmir’in dağlarına bomba koydular
Türk’ün sancağını öne koydular
Şanlı zaferlerle düşmanı boğdular
Kader böyle imiş ey garip ana
Kanım feda olsun güzel vatana

İzmir’in dağlarında oturdum kaldım
Şehit olanları deftere yazdım
Öksüz yavruları bağrıma bastım
Kader böyle imiş ey garip ana
Kanım feda olsun güzel vatana

Peygamber kucağı şehitler yeri
Çalındı borular haydi ileri
Bozuldu çadırlar kalmayın geri
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa
Adın yazılacak mücevher taşa

Türk oğluyum ben ölmek isterim
Toprak diken olsa yatağım yerim
Allah’ından utansın dönenler geri
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa
Adın yazılacak mücevher taşa

 

SORUMSUZ AİLELER

Dün Değirmendere’den gazeteye geliyorum. Gölcük Donanma ışıkları mevkiindeyim. Kırmızı ışık yanmamış, önde bir kız çocuğu bisikletiyle yanındaki de küçük bir kız belli ki kardeşi, karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorlar. Allah’tan araçlar yavaş gidiyor. Son anda kurtuldular. Küçük çocuk ablasının yanından kaçmaya çalıştı, abla neye uğradığını şaşırdı, sonuçta o da çocuk. Kardeşine müdahale edeceğine bisikletini korumaya çalışıyor. Bunlar herkesin yüreğini ağzına getirdiler. Şimdi sormak lazım o çocukları oraya hangi kafa yapısındaki bir aile büyükleri saldı. Bu nasıl bir tedbirsizlik? Bu nasıl bir düşüncesizlik? Allah muhafaza nasılsa yeşil yanıyor diye araçlar hızlı geçseydi ne olacaktı? Önemli olan çocuk doğurmak ve çocuk sahibi olmak değil, önemli olan dünyaya getirdiğin evlatlarına sorumlulukla sahip çıkmak. Aslında o çocukları ailelerini bulacaksın, öyle bir ceza keseceksin ki felekleri şaşırsın.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.