DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Cilt Lekesi Olanlar Güneşe Dikkat!

Cilt Lekesi Olanlar Güneşe Dikkat!

 Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Sayman, cilt lekeleri ile baş etme yöntemlerinin en önemlisinin güneşten korunma olduğunu ifade ederek özellikle sabah 10 ile öğleden sonra 16 saatleri arasında güneşe çıkılmaması gerektiğini kaydetti.

Açık Havada Parfüm Kullanılmamalı

Cilt lekeleri ile ilgili Radyo K.İ.’ye konuşan Prof. Dr. Sayman, güneşten korunmanın lekeler ile baş etme açısından en önemli yöntem olduğunu söyleyerek özellikle sabah 10 ile öğleden sonra 16 saatleri arasında güneşe çıkılmaması gerektiğine dikkat çekti. Nilgün Sayman, güneş altında şapka ve şemsiye gibi araçların kullanması ve yüzün açıkta kalan bölgelerine koruyucu kremlerin sürülmesi gerektiğini kaydederken cilt lekesi olan kişilere dışarı çıkarken parfüm kullanmamalarını önerdi.

Farklı Tedavi Yöntemleri Uygulanıyor

Prof. Dr. Sayman, leke tedavisinde daha çok krem tedavisinin uyguladığını söyleyerek, “Peeling ve lazer gibi işlemler daha çok kış aylarında yapılır. Kimyasal maddeleri kremler içinde kullandığımız zaman lekelerin renginde açılma sağlayabiliyoruz. Peeling ve lazer tedavisini yapan uzman kişi de tüm koşulları değerlendirerek kullandığı ilaçları iyi seçmeli” ifadelerini kullandı.

Her Leke Zararlı Değildir

Prof. Dr. Nilgün Sayman, vücutta çıkan her lekenin zararlı olmadığını vurgulayarak, doğuştan gelen kahverengi ve daha beyaz olan lekelerin büyük bir kısmının zararsız olduğunu söyledi. Kabarık, koyu siyah, üzeri kıllı ve büyük çaplı doğumsal benlere dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Sayman, “Eğer lekenin her tarafı aynı değilse, şekilsiz, çapı büyük, üzerinde kanama, akıntı, yara gibi durumlar varsa ağrı veya kaşıntıya yol açıyorsa bu tip lekelerde doktora başvurmak yarar vardır” diyerek sözlerini tamamladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.