DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük halkı, “18 Mart Çanakkale Zaferi bizim gurur kaynağımızdır”

Gölcük halkı, “18 Mart Çanakkale Zaferi bizim gurur kaynağımızdır”

Gölcük halkı, “18 Mart Çanakkale Zaferi bizim gurur kaynağımızdır”

Adnan Anaç ve Saim Burak Anaç “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıldönümünde tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Zamanın o şartlarında canlarını hiçe sayarak savaşmış ve bize bu vatanı emanet etmişlerdir. Bizim görevimiz de bu vatanı ilelebet korumak ve ileriki nessillere emanet etmektir. Çanakkale savaşmış ve şehit olmuş tüm askerlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Bu vatanı onlar kazandı, bizlerde koruyarak gençlere emanet edeceğiz .”

Küçükoda, “Allah bize o günleri tekrar yaşatmasın”

Yağmur Fotoğrafçılık yetkilisi İbrahim Küçükoda, “ 18 Mart’ı düşünerek yaşamak lazım aslında. Günümüzde insanların bir öğün bile aç kalmaya dayanamazken o zamanın şartlarını ve Çanakkale’nin soğuğunu yaşayarak düşünmek lazım. İnsanların o zaman ki şartlarda neler çektiğini nelere katlandığını vatan uğruna “cepheden kaçarsan sana analık sütümü helal etmem” diyerek cepheye gönderen annelerin kazandığı vatan bu. 5-7 yıl süren askerlik görevleri düşünüldüğünde asıl değeri o zaman çıkar. Şu anda biz onların hakkını ödeyemeyiz derken basit düşünüyoruz.O şartlarda bizim için savaşmış şehit olmuş, gazi olma şerefine erişmiş tüm kişilerden Allah razı olsun. İnşallah da vatan sevgisini ve duygusunu kaybetmemiş bir nesil geliyor. Allah bize o günleri tekrar yaşatmasın. Vatanımıza milletimize güç versin” dedi.

Bat, “Biz millet olarak bir olduğumuz sürece bizi kimse yıkamaz”

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, “ Çanakkale Zaferi bizim için çok kutsal bir zafer. Benim için ayrıcalığı var. 15 ay Çanakkale’de askerlik yaptım ben Çanakkale’nin bütün şehitliklerini,anıtları, askeriyenin içini her tarafını karış karış bilirim. Çanakkale’nin girişinde bulunan “Dur yolcu bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir” yazısına çıkıp temizliğini çok yapmışızdır. Her tarafı kuşatılmış haldeyken düşman askerler bize mermi, top atarken bizim askerlerin süngülü silahlarla saldırması ve o zaferlerin kazanılması Müslümanların birliğinin, içinin fitne fesat girmediğinin ve Müslümanların yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığının kanıtıdır. Biz millet olarak bir olduğumuz sürece bizi kimse yıkamaz. 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102’inci yılında tüm şehitlerimizi saygı ile anıyoruz ve mekanları cennet olsun diyoruz.”

Önerbay, “Bizler onların torunları olmaktan gurur duyuyoruz”

Engelliler Derneği Yönetim kurulu üyesi Görme Engelliler Komisyon Başkanı mevlüt Önerbay ek olarak “ Canlarıyla, kanlarıyla mukatterası için, vatan için çarpışıp şehit düşen bütün ecdadımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler onların torunları olmaktan gurur duyuyoruz.”

Kazanfer, “Şehitlerimiz her zaman kalbimizde olacak

Bektaş Döviz Vezne Sorumlusu Müjdat Kazanfer, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin sevinç ve coşkuyla kutladığımız 102’inci yıl dönümünde bu vatan için canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. O zamanın şartlarında kaçmamış ve vatan uğruna savaşan ve bize bu emanet eden askerlerimizin torunları olmaktan gurur duyuyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun .

Çimenderaoğlu, “Bu yüzden tarihten aldığımız bu güçle millet olarak istikbale bakacağız”

Ümit Usta yetkilisi Fatih Çimenderoğlu, “Bugün bu topraklarda bu kadar rahat bu kadar huzurlu yaşamamızın temelinde o eşsiz kahramanlarımız var. 18 Mart Çanakkale Zaferi düşman işgallerinin yoğunlaştığı zamanda gerekli ekipman, silah, cephane yönünden üstün olan düşmanın türlü oyunlarına karşı iman gücüyle kazanılmış bir zaferdir. Bu yüzden tarihten aldığımız bu güçle millet olarak istikbale bakacağız. Allah 18 mart Çanakkale Zaferinde savaşmış ve şehit olmuş tüm askerlerimizin mekanını cennet eylesin. Ruhları şad olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.