DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İYİ KALPLİ KADIN BELGİN ABANOZ

26.03.2017
1.333
A+
A-

İYİ KALPLİ KADIN BELGİN ABANOZ

İnsanların yaşama sevinci aynı zamanda büyük bir coşkuyu da içinde barındırır. Bu dünyada iyi insan olmak, son derece önemlidir. Hani zaman zaman söyleriz ya eli öpülesi kadınlar diye, işte onlardan bir tanesi Belgin Rumelioğlu Abanoz. Hayatını Down Sendromlu çocuklara adamış. Onlar için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu son derece önemli. “Ben hayata yaşama sevinciyle bakarım ve onu herkes tatmalı” anlayışı işte tam burada. Sadece hayatı sevmiyor, insanları da seviyor. Bir elin nesi var, iki elin sesi var misali bu işe gönül veren arkadaşlarıyla birlikte çok çalışıyor. Hepimiz biliyoruz ki Down Sendromlu çocuklarımızın da hayata tutunması gerekir. Onlara sevgiyle bir çok şeyi öğretebilirsiniz. Şimdi Gölcük’te Belgin ve arkadaşları Down Sendromlu çocuklarımızın çalışacağı bir kafenin hazırlığını yapıyor. Doğal olarak etrafında güzel bir destek de var. İnsanların zor olanı başarması meşakkatli yollara girmesi takdire şayandır. Bu kardeşimizin çabalarını hepimiz takdirle karşılamalı ve iyi kalpli kadın Belgin Abanoz ile ona destek veren herkese bizler de destek olmalıyız.

 

YAPMA BE KARDEŞİM!

Şu lafı hiç sevmiyorum, çünkü insanlar manasını bilerek konuşmuyorlar. Lafın adı şu “Haydan gelen huya gider.” Ne yazık ki bunun manasını bilmiyoruz. “Hay” ve “Huy” Yüce Rabbimizin adlarından bir tanesidir. Ama biz bu cümleyi bir avanta para yakaladığımızda ve onu boşa harcadığımızda kullanırız veyahut biri haksız bir kazanç elde etmiş eline çok para geçmiş ve kısa sürede o para tükenmişse; “Haydan gelen huya gitti” deriz. Yapma be kardeşim! Lafını bil de konuş. Bil ki ağzından her çıkan cümlenin geri dönüşü olmadığını gör. Zaman zaman buna benzer sözleri de maalesef söyleyerek işin cılkını dahi çıkartıyoruz. Dini konularda ahkam kesmek hiç doğru değil. Şunu da söyleyebilirsiniz, ya hu televizyonlara kendilerini din alimi gösterenlerin de konuşmalarını dinliyoruz. Doğru. Siz yine can kulağıyla dinleyin, sonra Kur’an-ı Kerim’in mealini okuyun, tefsirini okuyun. Mesela dinleyip te kafanıza yatmayan bir konu olduğunda Elmalılı Hamdi Yazır’ın Kur’an Mealini okuyun. Veyahut, Ömer Nasuhi Bilmen’in yazdığına müracaat edin. Orada doğru ve gerçek cevapları bulacaksınız.

 

BİZ KİMİZ?

Yüce Yaradan dünyayı yaratılanların en şereflisi olan insanla taçlandırmış. Biliyoruz ki kainatta on sekiz bin alem var ve bütün bunların en mükemmeli insandır. Allah’ın buyruklarını yerine getirip, layıkıyla kulluk edenlere İnsan-ı Kamil denir ve biz ne yazık ki kemale ermek yerine kehanette bulunanların esiri olmayı zaman zaman daha fazla yeğleriz. Şeytan bizi yoldan çıkarmak adına her türlü oyunu oynayarak nefsimizi kibre çevirmenin gayreti içerisinde olarak, insanları yoldan çıkarmaya çalışır. Onun görevi bu ve insanoğlu hak ile batıl arasında tercih yapmak zorundadır. Hak biziz, batıl yine biziz. Çünkü her ne kadar hak yolundan gidenler varsa şeytanın yolundan da gidenler var. İnsan akıl ve fikirle donatıldığına göre bu özelliğini iyi kullandığında hakkın yanlış kullandığında da batılın esiri olur. Yüce Yaradanın insanoğlunu Hakka davet etmek adına o kadar güzel örnekleri vardır ki onları alanlar dünyaya niye geldiğinin farkında olanlardır. Mesela Hz. Musa As. döneminde firavunla gerçekleşen Kızıl Denizin yarılması olayı. Hz. İbrahim döneminde oğlu Hz. İsmail’in kurban edileceği sırada gökten bir koçun inmesi. Hz. Peygamber zamanında Hiranur mağarasının girişen örülen örümcek ağları ve oraya yapılan bir kuş yuvası. Kurtuluş Savaşında yedi düvele karşı kazanılan bir büyük Türk-İslam zaferi. Bütün bunları tarihi süreç içerisinde okuyup anladığınızda bilenlerden dinlediğinizde bizim insan olduğumuzu hiç kimse unutmaz. Çünkü biz insanız. Unutmamamız gereken insan olduğumuzdur ve ne yazık ki dünyada insanların yaptığı kötülükleri de başka hiç bir yaratık yapmıyor. Peki, insan olmanın en önemli şartı sevgidir. Bunu kalbine koyan ne kimseye kem gözle bakar, ne de kimse için kem söz söyler.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.