DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin demokrasiden yana tavır alacağını biliyorum”

Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin demokrasiden yana tavır alacağını biliyorum”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde Batı bölgesinde ki STK ve esnaflarla bir araya geldi. Katılımın oldukça yüksek olması nedeniyle birçok kişi ayakta kaldı, salona sığılmadı. Kılıçdaroğlu salona alkışlarla girdi, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

YOĞUN KATILIM

Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Genel Başkan Başdanışmanı Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan ve Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, İl yöneticileri Harun Yıldızlı, Bilgi Dehmen , Sabriye Şahin, Neşe Celep, Hasan Akar, Hikmet Koçoğlu, Lütfü İlhan, Ali Akdemir, Nilay Şişman Merttürk, Gökhan Darcan, Genel Başkan Danışmanı Cuma Karavar, İl Referandum Kurulu Başkanı Bozkurt Uslu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir,  İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar,  Kocaeli eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Erzurum Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, CHP Ardahan eski Milletvekili Ensar Öğüt, Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülker Yiğit, Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Çağlar, Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, ilçe gençlik kolları başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda esnaf ve STK başkan ve üyeleri katıldı.

BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ NEDEN GÜNEME GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hangi partiden olursak olalım, ya da hiçbir partiye üye olmayalım ama bu anayasa değişikliği hepimizi ilgilendiriyor. Sandığa giderken neden evet neden hayır diyeceğiz bunu bütün vatandaşlarımın bunu ölçüp biçerek oy kullanmaları lazım. Bu anayasa değişikliği bu ülkenin hangi sorununu çözecek. Bu anayasa değişikliği taşeron işçinin sorununu çözecek mi? Ekonomide istikrarı sağlayacak mı? Bu anayasa değişikliği devletin milletin bu kadar derdi varken neden gündeme geldi. Bu anayasa değişikliği ile Türkiye de rejim sistemi değişecek. Kişi y da parti değil demokrasiyi oylayacağız” dedi.

HAYIR ÇIKARSA HERKES RAHAT NEFES ALACAK

Bu bir parti meselesi değil memleket meselesidir diyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi kavga etme zamanı değil, memleketi vatanı düşünme zamanıdır. Benim gibi düşünmeyen insanın da hakkını savunma zamanıdır. Birlikte oturup demokrasinin geleceği için birlikte karar vereceğiz. Hayır çıkarsa memlekette kaos çıkar diyorlar. Hayır, herkes rahat bir nefes alacak. Biz biraz da Başbakan Binali Yıldırım için çalışıyoruz. Başbakanlık kalsın, görevine devam etsin diye. Evet çıkarsa Türkiye nereye gittiği belli olmayan bir yola koyulur. Hiçbir anne freni olmayan bir otobüse çocuklarını bindirmez. Şimdi biz 80 milyonu freni olmayan bir otobüse binireceğiz ve nereye doğru gittiğini bilmiyoruz. Bir ülkenin nüfusu, yüzbinlerce kişi terörist ilan edilir mi? Bu ülkenin demokrasiden yana tavır alacağını biliyorum. Bu memleket dünyanın en güzel memleketidir” diye konuştu.

EVET DEMENİN VEBALİ AĞIRDIR

Devletin gücüne karşı vatandaşın hakkının korunmasına hukuk üstünlüğü denir diyen Kılıçdaroğlu, “Hakim bağımsız olmazsa o zaman hukukun üstünlüğü olmaz. Güçlülerin hukuku olur. Getirilmek istenen anayasa güçlünün hukukunu koruyan bir anayasa oluyor. Bir daha ısrarla altını çizerek söylüyorum. Bu bir parti meselesi değildir. Ya demokrasiden yana yada tek adam yönetimine karar alacağız. Demokrasiye sahip çıkmalıyız. Evet demenin vebali ağırdır. Hepimizin bir fırsatı var. Hayır oyu kullanırsak çocuklarımıza, torunlarımıza gururla anlatacağımız bir anımız olacak. Evet oyunu kullanan vatandaşlarımızı da suçlamamalıyız. Bu ülkenin kalkınması açısından demokrasiye ihtiyacımız var. Siyaset doğruları anlatma sanatı olmalıdır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.