DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Puan kaybı sürüyor

Puan kaybı sürüyor

Ekonomik sorunların su yüzüne çıktığı Kocaeli Birlikspor bir yenilgi de konuk ettiği Kahramanmaraşspor karşısında aldı. Birlikspor iyi oyun sergileyemediği karşılaşmadan 3-0 yenik ayrıldı

KAN KAYBIMIZ SÜRÜYOR

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup 29.hafta karşılaşmasında Körfez Alparslan Türkeş Stadı’nda Kahramanmaraşspor’u ağırlayan Kocaeli Birlikspor ağır bir yenilgi daha aldı. Kendi sahasında kazanıp play-off hattında kalmak için sahaya çıkan Birlikspor’da kan kaybının sürdüğü gözler önüne serildi. Onur Garip ve Erdi Öner’in cezalı olduğu için oynayamadığı karşılaşmaya temsilcimiz Fatih Öztürk, Kürşat Ergun Aydın, Turgay Gölbaşı, Mehmet Gürkan Öztürk, Umut Kaya, Gökhan Meral, Emre Balak, Burak Keskin, Uğur Daşdemir, Alp Ergin ve Aydın Çetin on biriyle başladı.

ATMAYI BEKLERKEN YEDİK

Maça etkili ve baskılı oyunla başlayan Birlikspor gol pozisyonlarından sonuç alamadı. İlk yarıda rakip kalede üst üste ataklar geliştiren Kırmızı-Beyazlı temsilcimiz 40.dakikada konuk ekibin ilk golüne engel olamadı. Kaleci Fatih Öztürk’ün yumrukladığı top yükseldi ancak kısa mesafede kaldı. Ceza sahası içinde Kürşat Ergun Aydın’ın kafayla indirdiği top rakip oyuncu Barış Çiçek’in önünde kaldı ve tecrübeli eldiven Barış Çiçek’in aşırtma vuruşuna teslim oldu. Temsilcimiz 43.dakikada Fatih sakatlanınca zorunlu değişiklikle kaleyi Ahmet Önal’a teslim etti. İlk yarı 1-0 Maraş’ın üstünlüğüyle sona erdi.

ÜSTÜNLÜK SAĞLAYAMADIK

İkinci yarıda mücadele olmasına rağmen daha istekli oynayan taraf Kahramanmaraşspor oldu. Temsilcimiz beraberlik arayışını sürdürürken teknik patron Fatih Akyel, Mehmet Gürkan Öztürk-Uğur Işıkal ve Alp Ergin-Mutlu İlengöz değişikliği ile oyuna taze kan sürdü. Ancak final paslarında ve son vuruşlarda etkili olmayan takım golü bulamadı. Oyunda üstünlüğü kuran Maraş ekibi baskısının karşılığını 88.dakikada Eser Akbaş ile aldı. Skoru 2-0’a taşıyan Maraş bir gol de son saniyelerde Yusuf Emre Kasal ile bularak evine 3-0’lık üstünlükle döndü. Temsilcimiz aldığı mağlubiyetle play-off hattının altına düştü.

Akyel: Ahenk bozuldu

Oyuncularla yönetim arasında patlak veren ve her geçen gün büyüyen ekonomik sorun yüzünden takımda ahengin bozulduğunu, futbolcularda hırs kalmadığını belirten teknik direktör Fatih Akyel, “Geldiğimizden beri böyle teslim olan, mağlubiyeti kabul eden takım yoktu” dedi

AHENG BOZULDU, HIRS GİTTİ

Kötü oyun ve farklı mağlubiyetin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kocaeli Birlikspor Teknik Direktörü Fatih Akyel, “Geçen hafta da mağlup olduk. Sıkıntılarımızı dile getirdik. Artık son 5 maçımız kaldı. Erzurum maçından sonra maalesef çok büyük sıkıntılarımız patlak verdi. Takımımızın ahengi bozuldu, oyuncularımızın hırsları gitti. Kalan 5 maçı kazanıp play-off’a girmeye çalışacağız. Ama açık konuşayım; çok zor. Erzurum’dan sonra takımın gidişatı iç açıcı değildi. Şöyle bir şey var ki; geldiğimiz günden beri iyi oynayan takım vardı ama artık bu istek, arzu kalmadı. Birçoğu oynamak olsun diye oynuyor. Biz hoca olarak elimizden geleni yapıyoruz. Sıkıntılarımızı dile getirdik. Herkes de bunu biliyor. Bundan sonraki haftalara bakacağız.

TAKIM HİÇ BÖYLE DEĞİLDİ

Play-off hattını yeniden yükselmemiz oyuncularımızın istediğine bağlı. İhtimal yüzde elli-elli. İsterlerse gireriz. Mağlubiyetin arkasından hiçbir oyuncuma sallamam, onları kimsenin önüne atmam. Ama oyuncularımızla yönetim arasında patlak veren sıkıntı büyüdü. Buraya 7. haftada geldim. O zamandan beri maddi işleri konuşuyoruz. Antrenman haricinde her gün para sıkıntısıyla uğraşıyoruz. Büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bunlar da artık sahaya yansıyor. Oyuncularımız kendini oyuna veremiyor. Sahaya bakıyoruz; böyle teslim olan, mağlubiyeti kabul eden takım yoktu. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.