DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Sessiz Kulların Sesi olmak İçin bir araya geldiler

Sessiz Kulların Sesi olmak İçin bir araya geldiler

Değirmendere’de bir anne ve 6 tane yavrusunun zehirlenerek öldürülmesinin ardından hayvanseverler ayağa kalktı. Değirmendere Çınarlık Meydanında toplanan hayvanseverler yaşanan bu acı durum için tepkilerini gösterdiler.

Hayvan Severler bir araya geldi

Değirmendere’li Hayvanseverler Aslı Onur, Ülker Uyanık ve Yeşim Duvan önderliğinde Kocaeli Doğa ve hayvan Dostları Derneği Başkan Yardımcısı İlksen Aydın Adapazarı hayvan gönüllülerinden Sevgi Uy, Gölcük Hayvan Severlerden Metin Uçar ve Değirmendere’li hayvanseverler katıldı. Gölvist Gölcük hayvan hakları Aktivistleri Derneği başkanı Gülçin Taşkın’ın destekçi olarak geldiği basın açıklamasında geçtiğimiz gün yayınladığı köşe yazısını paylaştı daha sonrasında da kollarında can veren yavru köpek adına Yeşim Duvan basın açıklaması yaptı.Yaptığı açıklamada Yeşim Duvan,”6 Mart 2017 tarihinde insanoğlunun varoluş özünü unuttuğunu ve doğaya, hayvanlara hatta Rabbimin yarattığı tüm canlılara olan saygısını kaybettiğine dair Değirmendere halkı olarak tekrar şahit olduk. Bir kötünün 7 cana kast etmesiyle birlikte Değirmendere’de zehirli katliam başlamıştır.Sadece Değirmendere mi? Gölcük, Kocaeli, Marmara, doğu, batı yani ülkemin her bir köşesinde masum canlara kıyılmaktadır. Peki ya siz? Ya biz? Buna göz yumarak hatta sessiz kalarak bizler de sizler de onca cinayetin bir parçası olmuyor muyuz?Kendi ruhunuz ve vicdanınıza dokunarak bu sorunun cevabını kendinize verin.Rabbim hiçbir canlıyı sebepsiz ve görevsiz yaratmamıştır. Tüm kâinat, hayvanlar ve bitkiler kusursuzca, eksiksiz ve sevgi çemberi içerisinde görevini yerine getirebiliyor ki biz nefes alabiliyoruz. Ya peki biz insanoğlu görevimizi ne kadar yerine getirebiliyoruz?  Cevap çok basit. Bizler kendimizi o kadar çok önemsiyoruz ki gün geçtikçe vicdanımız ve merhametimizden biraz daha ödün veriyoruz. Birisi çocuğunuzun veya sevdiğinizin canını yaksa nasıl hissedersiniz? Ya peki sizce Rabbim nasıl hissediyordur biz onun yarattığının canını yaktığımızda?

NE YAŞATIRSAN ONU YAŞARSIN EY İNSANOĞLU

Resimlerde görmüş olduğunuz köpek yavruları hiçbir sebep olmaksızın zalimce can vermiştir. Olayın başından sonuna kadar tanığı olarak üzüntümü tarif edecek kelimeleri bulmakta zorlanıyorum. Veteriner hekimi takibi altında beslenilip bırakılan ve kimseye zararı olmayan o yavrulara yuva bulmak için söz vermiştim. Sözümü tutmak nasip olmadı. Yuvayı bulup götüreceğim günün akşamı vefat ettiler. Soğumaya başlayan bir bedeni hayata çevirmek için çabalamak, dua etmek…  hadi kızım sen güçlüsün başaracaksın diye ümit etmek… ve sonunda ölüm raporunu elinde tutup “Ey insanoğlu sen ne zaman bu kadar acımasız oldun” diyerek başını öne eğmek.

Başımı kaldırıp zehirlenerek öldürülen yavrulara bir söz daha verdim. Hatta ant içtim. Rabbimin yaratmış, can verip hayat ile dokumuş sessiz kulların sesi olup ve hayvan severler ile birlikte Pati Yaşam destek projesi çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz.

-Mama karşılığı yabancı dil dersi,Beslenme noktaların 5199 sayılı yasa ve yönetmelik gereği belediyelerce uygun yerlere konulmasının bir an önce hayata geçirilmesi ve denetlenmesi gereklidir,Çocuklar ve yetişkinlerin sosyal projeler kapsamında bilinçlendirilmesi ve birçok farklı maddeleri içeren Pati Yaşam Destek Projemizi sosyal medyada da duyuruyor olacağız. Bu bastığımız toprakları bizimle paylaşan hayvanların maruz kaldığı her türlü eziyetin ciddi cezalara tabii tutulmasını istiyoruz. Çünkü cinayette ayrım olmaz can candır ve hayvanların haklarının yasal olarak güvence altına alınmasını talep ediyoruz.Pati dostu olarak hepimizin elbirliğiyle bunu başaracağımıza tüm varlığımla inanıyorum.Rabbimin sessiz kullarının sesi olacağız!!!” dedi.

“Projeyi dernek yapmak için çalışacağım”

Yaptığı basın açıklamasının ardından Yeşim Duvan, “Bu işin ardını bırakmayacağım. Yeşim S.O.S. patileri adında proje olarak başladı dernek olması için uğraşıyoruz. Başlattığımız bu çalışmayı kurumsallaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Özellikle kırsal bölgelerdeki köpekler için barınak ve beslenme noktaları hazırlıyoruz. Bu uygulama tuzla, Uludağ ve Kocaeli’nin değişik noktalarında olacak” dedi. Daha sonrasında hayvan severler geçtiğimiz hafta zehirlenerek öldürülen yavru köpeğin mezarlığına giderek çiçek bıraktılar.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.