DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“TÜRKİYE’DE YEŞİL ALAN VE FİDAN ÜRETİMİNDE BİRİNCİ OLAN BİR KENTİZ”

“TÜRKİYE’DE YEŞİL ALAN VE FİDAN ÜRETİMİNDE BİRİNCİ OLAN BİR KENTİZ”

Her yıl 21 – 26 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan program, Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Programa, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanısıra; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Vali Yardımcısı Hasan Gözen, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanlığı Kurmay BAŞKANI Kurmay Alb Ersin Aydemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan Zamburkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Sakarya Orman İşletme Bölge Müdürü Okan Kurşun, İzmit Orman işletme Müdürü Abdullah Duman, İzmit Belediyesi ve Gençlik Spor Müdürlüğü izcilik grupları, Dilovası izcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, İzmit Halk Eğitim Merkezi halkoyunları ekibinin sergilediği Ege yöresi folklor gösterisi büyük beğeni topladı.

Sakarya Orman İşletme Bölge Müdürü Okan Kurşun ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın konuşmalarının ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; “ Ağaç ve yeşil sevgisiyle, bu güzel bahar gününde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Dünya Ormancılık gününde, Türkiye’nin en yeşil ve en yeşili seven ilinde bugün sizlerle birlikte yeni fidanlar dikiyoruz. Bu fidanlar bizlere oksijen, güzellik ve yaşamımıza anlam katan zenginlik olacaktır. Kocaeli’de en küçükten, en büyüğe kadar çok önemli bir bilinci, yeşile dönük sevgiyi, yeşilin üzerinden hayat enerjisini bileştiren ve buluşturan bir anlayışımız var. Türkiye’de yeşil alan ve fidan üretiminde birinci olan bir kentiz.

Çevremizi temiz tutmak, yeşili korumak ve yeşille yaşamak hayatın güzelliği ve zenginliğidir. Onun için yeşili koruyacak ve çoğaltacağız. Sizler bu bilinçle yetişecek ve geleceğin Türkiye’sinde ülkemizi daha ileriye taşıyacaksınız. Bu nedenle bugün ortaya koyduğunuz emekten dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bugün diktiğimiz fidanların; gelecekte ülkemizin dönüşmesini simgelediği gibi, her birinizin dikili bir ağacı olarak çok köklü ve güçlü bir ağaç olmasını diliyorum. Katkı veren, burada bulunan ve yeşili seven herkesi tebrik ediyorum.” diyen Vali Güzeloğlu’nun konuşmalarının ardından Dünya Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde 13 bin fidan toprakla buluşturuldu ve ayrıca 2 bin çam fidanı da törenle katılanlara dağıtıldı.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.