DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BAYRAM COŞKUSU

23.04.2017
1.272
A+
A-

BAYRAM COŞKUSU

Ne güzeldir çocukların bayramı, tertemiz, pırıl pırıl ve yüce duygular. Ne mutlu bizim çocuklarımıza, bütün dünyanın çocuklarının gıpta ettiği tek bayram Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından onlara armağan edilmiş. Dün her ne kadar sabah hava soğuk hatta Ankara’da sulu kar yağsa da bu durum bayram coşkusunu değiştirmedi. Önce ekranlarda gördük ki Başbakanlık koltuğunda pırıl pırıl bir evladımız, ne kadar da güzel konuştu. Başbakan Yıldırım o konuşmayı çok beğendi ki, minik yavrumuzu tebrik etti. Sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yine çocuklar vardı. Son derece güzel hazırlanmış o evladımız da beklediğimiz konuşmayı yaptı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan takdir aldı. Dışarıda ellerinde bayraklar, balonlar okullarında velileriyle birlikte bayram coşkusuna katılan çocuklarımızı izledik. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ve yıllardır 23 Nisan Coşkusunu ülkemizde yaşayan çocuklar da mutluydu. 23 Nisan demek Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından egemenliğin kayıtsız şartsız millete devredilmesi demek. Böylesine anlamlı bir günün çocuklara armağan edilmesi ise, ne kadar güzel. Yarının Türkiye’sini yönetecek olan çocuklarımıza ne kadar değer verdiğimizin de en somut örneği. 23 Nisanlarda neşe doluyor insan, hele hele minik yavruların içi içine sığmıyor. Her ne kadar Güneydoğudan gelen şehit haberleriyle üzülsek ve kahrolsak ta, 23 Nisan’da çocuklarımızın verdiği mesajlar yarınlarımıza olan inanç ve güvenimizi de arttırdı.

 

DOST ZİYARETİ

Uzun zamandır görüşemediğim değerli dostum Suat Hızarcıoğlu ve muhterem eşi Sebile Hanım dün İstanbul dönüşü bize uğradılar. Gölcük’te Donanma Komutanlığında Salim Dervişoğlu döneminde Emir Subaylığı görevini başarıyla yürüten bu kardeşim, aslında şu anda İzmir’de ikamet ediyor. Zaman zaman telefonla görüşsek te bir türlü bir araya gelme fırsatımız olmamıştı. Yurtdışında önemli bir görevi ifa eden kızlarının ziyaret için Türkiye’ye gelmesi nedeniyle Suat ve Sebile dostlarımız da İstanbul’un yolunu tutmuşlar. Dün özel araçlarıyla İzmir’e dönerken, yolu uzatıp haydi bir de Şenemreleri ziyaret edelim diyerek sağ olsunlar geldiler. Eski değerli dostları görmek onlarla bir bardak çay içmek son derece güzel oluyor. Dostluk eskimediği sürece ki bizimkisi öyle, ömür boyu devam eder gider. İzmir’de deniz kenarındaki bir sitede doğal yaşamı tercih eden güzel dostlarımızı hayırlı yolculuklar dileğiyle uğurladık.

 

 

NAMAZ

Adamın biri camiye gitmek üzere evinden çıkar, fakat karanlıktır ve giderken yolda ayağı takılır düşer, kalkıp üstünü silkeleyip evine geri döner, elbisesini değiştirip temiz kıyafetlerle tekrar yola çıkar, fakat yine düşer. Yeniden eve gidip üstünü değiştirir ve yola çıkar. Yolda elinde lamba ile birini görür. Yolunu aydınlatan bu adamla beraber mescide doğru ilerlerler. Adam lambayı tutan kişiden namazı kendisinin kıldırmasını ister lambayı tutan adam ise kabul etmez. Düşen adam ısrarla teklif eder tekrar ret cevabını alınca merak edip sorar neden kıldırmıyorsun? Lamba tutan adam kendisinin şeytan olduğunu söyler.. Adam şok olur ve neden kendine ışık tutup yolunu aydınlattığını sorar

Şeytan der ki: seni düşüren bendim mescide gitmemen için ve sen ilk düştüğünde eve gidip elbiseni değişip tekrar mescide doğru çıkınca Allah senin tüm günahlarını affetti. Ben seni ikinci defa düşürdüm sen tekrar üşenmedin eve gidip elbiseni değiştin tekrar yola çıktın, bu defa Allah senin ehli beytinin günahlarını bağışladı. Ben korktum ki üçüncü düşmende Allah bu kez tüm ülkenin günahlarını bağışlayacak ve benim onca uğraşım boşa gidecek. O sebeple senin güvenli bir şekilde mescide ulaşman için lambayla senin yolunu aydınlattım. Senin takvan aileni ve milletini felaketlerden korunmasına vesile olur. Bütün hamd ve övgüler ancak Allah’adır.. Kuran-ı taşıdığında şeytanda baş ağrısı olur onu açtığında şeytan yıkılır. Onu okuduğunda şeytan solar ve bayılır. Onunla amel ettiğinde şeytan yanından kaçar.

 

KURABİYE

Küçük bir şehirde yalnız başına yaşayan yaşlı bir kadın varmış. Emekli maaşına ek iş olarak kurabiye yapıp satmaktaymış. Ancak kurabiyeleri çok lezzetsiz olduğu için kimse almazmış. Ancak yaşlı kadının bir komşusu ona acımış. Yaşlı kadından her gün kurabiye almaya başlamış. Tanesini 1 liradan aldığı kurabiyeleri yemez çöpe atarmış. Bu duruma bir gün arkadaşı şaşırmış. Kurabiyeleri yemediği halde neden yaşlı kadından kurabiye aldığını sormuş. O da sadece yaşlı kadının kurabiye yapmaya devam etmesini istediğini söylemiş. Acak bir gün yaşlı kadından kurabiye alıp parasını ödemek üzereyken şöyle bir cevap almış: “kurabiyeler 3 lira oldu bayım”

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
30 Aralık 2016
17 Ekim 2019
29 Temmuz 2019
13 Haziran 2018
14 Kasım 2022
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.