DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Çocuklarımıza Kutlu Doğum Anlatıldı

Çocuklarımıza Kutlu Doğum Anlatıldı

Çocuklarımıza Kutlu Doğum Anlatıldı

Gölcük Belediyesi ve Gölcük Müftülüğü işbirliği ile dün Gölcük Kongre Sarayı’nda Kutlu Doğum Haftası kapsamında konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı, Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, çok sayıda davetli ve çocuklar katılım sağladılar. Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın ardından Kur’an tilaveti okundu.

“Çocuklarımızı Hz.Peygamber ahlakı ile eğitmeliyiz”

Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı yapmış olduğu konuşmasında, “Biz Hz. Peygamberimiz yolunda giderken çocuklarımızı onun ahlakı ile eğitmeliyiz. Ben burada 4-6 yaş gurubu olan geleceğimiz çocuklarımızla birlikte çok gür sesle kelimeyi Şahadet getireceğiz” dedi.

“Peygamberimizi örnek almalıyız”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; “ Bizler Peygamber Efendimizi anlamalıyız ve örnek almalıyız. Değerli konuklar biz Müslümanlar olarak Hz. Peygamberimizin hayatını yaşantısını insanlara davranışlarını hepsini örnek alarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza aktarmalıyız. Müftülüğümüzün bu başarılı çalışmaları ile çocuklarımızın eğitimlerine sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederim” dedi.

‘HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU TEMASINI İŞLEYECEĞİZ’

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş yaptığı konuşmasında, “Bu yıl düzenlenen Kutlu Doğum Haftası konusu Hz. Peygamber ve güven toplumu teması. Günümüzde güven ve güvenilirlik olgusu toplumumuzda önemli eksiklik. Bu sebeple bundan sonra toplumun bu tür emareleri daha da kaybetmemesi anlamında yeni neslimize bu tür programlar ile güven aşılamalıyız. Hazreti Peygamberimizin tüm yaşantılarını öğrenerek, çocuklarımıza anlatmalıyız. Güvenli toplum zeminini bu şekilde oluşturacağız” dedi.

‘İMANIMIZ BİZİ CENNETE GÖTÜRÜYOR’

İl Müftüsü Yusuf Doğan yaptığı konuşmada, “Güven toplumu olabilmemiz için önce imanımızın güçlü olması gerekir. Biz 3 milyon Suriyeli mültecileri kucak açtık. Yani bizim paramız mı çok, neden kucak açtık. Hayır, bizler güçlü imana sahip olduğumuz için destek verdik ve barındırıyoruz. Bizim değerlerimizin başından imanımız geliyor. İmanımız bizi Cennete götürüyor. İmansızlık ise Cehenneme götürüyor. Bizler değerlerimize sahip çıkmak istiyorsak öncelikle çocuklarımızın eğitimine ağırlık vermeliyiz. Bizim geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza iman, güzel ahlakla yetiştirmeliyiz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.