DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Çocukların en mutlu gününde protokol tam kadro yer aldı GÖLCÜK’TE BAYRAM COŞKUSU

Çocukların en mutlu gününde protokol tam kadro yer aldı  GÖLCÜK’TE BAYRAM COŞKUSU

Çocukların en mutlu gününde protokol tam kadro yer aldı

GÖLCÜK’TE BAYRAM COŞKUSU

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başta ülkemiz çocuklarına ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye de olduğu gibi ilçemizde de kutlandı. Kutlama töreni Gölcük Anıtparkta Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı ve ardından 17 Ağustos kapalı spor salonunda gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı

 

PROTOKOL TAM KADRO KATILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, meclisimizin kuruluşunun 97. Yılında ilçemizde düzenlenen programlarla coşku ile kutlandı. Programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Cumhuriyet Başsavısı Hüseyin Gülle, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan, Gölcük Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Mecit Kır, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve davetliler katılım gösterdi.

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞININ OKUNMASIYLA BİRLİKTE PROGRAM BAŞLADI

Etkinlik ilk olarak protokolün yerini alması ile birlikte Atatürk heykeli önüne çelenk bırakılmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Anıtpark’taki programın sona erdi.23 Nisan Etkinlikleri yağmur nedeniyle Gölcük 17 Ağustos Kapalı Spor Salonu’da Şirinköy İlkokulu’nun düzenlemiş olduğu etkinlikler ile devam etti.

Kapalı spor salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ı okunmasıyla başlayan etkinlikler sonrasında, günün anlam ve önemini belirten konuşmalara geçildi.Açılış konuşmasında Şirinköy İlkokulu Öğretmeni Derya Cevizli, “Cumhuriyet güneşinin büyük günü olan meclisin açılışının 97. Yılına ulaşmanın heyecanıyla Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bağımsızlık meşalemiz, 23 Nisan 1920 gününde Ankara’da ülkemizin dört bir yanını ışıldatan bir güneş haline geldi. Baharı yaza dönüştüren bir güneş olan bu günde bağımsızlık tutkusu, bir milleti şaha kaldırdı. Zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık ateşiyle tutuşmuş bir millet, nasıl özgür olacağını tüm dünyaya göstermiştir. Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan bu günde tüm dünya çocukları ile sevincimizi paylaşıyoruz. Biz bu vatanın emanetçisiyiz. Bu ülkenin gerçek sahibi, yarınımız olan çocuklardır. Emanetimize gözümüz gibi bakmalı, çocuklarımıza da vatan bilincini yerleştirmeliyiz. Çocuklar; unutmayın ki bulunduğumuz bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler olacaksınız. Bizlere bu günleri kazandıran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.

 

ŞİİRLER OKUNDU. MİNİKLERİN GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

 

Cevizli’nin konuşmasının ardından Şirinköy İlkokulu 1-G Sınıfı öğrencisi Necmettin Yazıcıoğlu, 23 Nisan konulu şiirini okudu. Ardından Şirinköy İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, bir gösteri yaptı. Çocuklar, gösteride giymiş oldukları arı kıyafetleri ile oynadıkları oyunda büyük alkış aldı. Sonrasında çocuklar, Artvin yöresine ait halk oyunları oynadı. Programın devamında minikler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı anlatan şiirler okumaya devam etti. Şiirlerin ardından çocuklar, yapmış oldukları gösteride Atatürk portresinin basılı olduğu bir poster açtı. Gölcük Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin Fethiye yöresine ait halk oyunlarını oynandığı gösterilerin devamında çocuklar, uyumlu hareketleri ile halkın büyük takdirini topladı.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLERE HEDİYELERİ VERİLDİ

 

Programın sonunda resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. “Atatürk ve Çocuklar” konulu resim yarışmasında birinci olan Şirinköy İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Eymen Gültepe, “Bayram Benim Bayramım” konulu şiir yarışmasında birinci olan Rotterdam İlkokulu öğrencisi Irmak Yalçın, “Dünya Çocukları” konulu resim yarışmasında birinci olan Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu öğrencisi Batın Diremci, ödüllerini Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’tan aldı. “Atatürk ve Çocuklar” konulu konulu resim yarışmasında ikinci olan Tersane İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Yiğit Karataşlı, “Bayram Benim Bayramım” konulu şiir yarışmasında ikinci olan Rotterdam İlkokulu öğrencisi Eymen Tan, “Dünya Çocukları” konulu resim yarışmasında ikinci olan Ömer Seyfettin Ortaokulu öğrencisi Sena Salgar, ödüllerini Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’ten aldı. “Atatürk ve Çocuklar” konulu resim yarışmasında üçüncü olan Turgut Özal İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Merve Kaymaz, “Bayram Benim Bayramım” konulu şiir yarışmasında üçüncü olan Barbaros İlkokulu öğrencisi Ecenaz Umur, “Dünya Çocukları” konulu resim yarışmasında üçüncü olan Cahit Külebi Ortaokulu öğrencisi Cem Eke, ödüllerini Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle’den aldı. Ödül töreninin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yapılan kutlama programı son buldu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.