DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ege yöresinin bütün bitkileri Gölcük’te

Ege yöresinin bütün bitkileri Gölcük’te

Yazın bereketi teker teker Pazar tezgahlarının doldurmaya başladı. Türkiye’nin her bölgesinde kendine özgü bitkiler ve sebzeler pazar tezgahlarında yerlerini almaya başladı.

Doğal bitkiler tezgahlarda ki yerlerini aldı

Ege yöresine ait getirdiği doğal bitkilerle Gölcüklü ve Değirmendereli hanımlar tarafından çok beğenilen ve tercih edilen tersaneden emekli Necip Hekim havaların ısınması ile tezgahını birbirinden doğal ürünler ile doldurdu.

“Memleketimin her bölgesi çok özel ama benim için Ege ayrı bir güzel”

Necip Hekim, “ Tersaneden emekli olduktan sonra pazarcılığa başladım. Memleket hasreti çektiğim için yöresel ürünlerle bu işe girdim. Genel kültür bilgim de olduğu için memleketimin her bölgesi çok özel ama benim için Ege ayrı bir güzel. O nedenle ege ürünlerini güzel Marmara’yı tanıtmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu ürünlerin başında deniz börülcesi, kaya koruğu, şevketi bostan, arapsaçı, hindibağı, sarmaşık, tilkişen, kuzugöbeği, cıntar ve daha nicelerini mevsimine ayna göre yaşamış olduğum çevrede bunları sergilerken Kocaeli bölgesinin güzel insanlarına bu hizmeti vermekten mutluluk duyuyorum.

Satmanın yanı sıra tarifini de veriyor

Ürünlerini satmanın yanı sıra müşterilerine aldıkları ürünü en güzel nasıl pişireceklerini anlatıyorum. Buda müşterilerimi çok mutlu ediyor. Gölcüklü ve Değirmendereli vatandaşlar artık beni tanıdı ürünlerimin özel ürün olduklarını bilerek bana geliyorlar. Bende onlara en iyi hizmet etmekten çok mutluyum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.