DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kahraman Şehidimize Türk bayraklı müze

Kahraman Şehidimize Türk bayraklı müze

Büyükşehir, 15 Temmuz’da büyük bir kahramanlık örneği gösteren şehit Astsubay Ömer Halisdemir için memleketinde müze oluşturacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz’da şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir için memleketinde müze yapacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde kahraman şehidimizin müzesi oluşturulacak. Tüm Türkiye’nin gönlünde taht kuran Şehit Halisdemir için can verdiği Türk Bayrağı formunda müze ve gençlik merkezi yapılacak.

MÜZE VE GENÇLİK MERKEZİ

Toplam 500 metrekare inşaat alanı olan müze ve gençlik merkezi binası zemin ve bir kat şeklinde olacak. Projede Halisdemir’in özel eşyalarının sergileneceği müze bölümü oluşturulacak. Müzede 15 Temmuz belgeselinin yayınlanacağı seyir odası ve dinlenme alanları da yer alacak. Binanın çatısı ise Ay Yıldızlı Türk Bayrağı şeklinde olacak. Türk Bayrağı şeklindeki projenin direk kısmını oluşturan bölümlere de bayraklar dikilecek. Bayrakların alt kısımlarında Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirinden ve Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden alıntılar yer alacak.

 KÜTÜPHANE DE OLACAK

 Yapıda kütüphane bölümünde derslikler ve bilgi iletişim odası gibi gençlerin faydalanacağı bölümler bulunacak. Toplam 2 bin 500 metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek projenin 500 metrekaresi inşaat alanı kalanı ise yeşil alan ve otopark olarak düzenlenecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi daha önce de Çukurkuyu beldesinde Şehit Astsubayın adının verildiği bir park yapmıştı.

 İHALE YAPILDI

 Projenin gerçekleştirilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihale düzenledi. İhaleye üç firma teklif sundu. En düşük teklifi 560 bin TL ile Yazar Bilişim verirken, en yüksek teklif 759 bin TL ile Sezer Develi’den geldi. İhaleni sonuçlanması ve yer tesliminden sonra proje 90 gün içerisinde tamamlanarak hizmete girecek.

Firmalar                              Teklifler 

Yazar Bilişim                                  560 bin TL

Koçoğlu Mühendislik                     627 bin TL

Sezer Develi                                    759 bin TL

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.