DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Mahalle muhtarlarının sonu ne olacak ?

Mahalle muhtarlarının sonu ne olacak ?
02.04.2017
984
A+
A-

Mahalle muhtarlarının sonu ne olacak ?

İkametgah ve vukuatlı nüfus kayıt örneklerinin İlçe Nüfus Müdürlükleri yada e-devlet şifresi ile internet üzerinden alınması ve seçmen bilgi kağıtlarının yine internet üzerinden alınabilmesinden sonra son olarakta nüfus cüzdanını kaybeden vatandaşların mahalle muftarlarından aldığı nüfus cüzdanı talep formu kaldırıldı.

İlçe Nüfus Müdürlüğüne Muhtarlara Yazı Gönderildi

27 mart itibari ile İç İşleri bakanlığı İl Nüfus ve vatandaşlık Müdürlüğü aracılığı ile İl Valiliklerine ve İlçe Kaymakamlılarına gönderdiği yazı ile 02.01.2017 tarihi itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartına geçilmesi ile önceden Nüfus Cüzdanı başvurularına dair uygulamalarından farklı olarak yeni bir döneme girildiği ve kimlik kartı başvurularında kişinin kimliğini kanıtlayamaması durumunda muhtar yada kurum amirliğinden belge alınması uygulamasına son verilmiştir. Nüfus Cüzdanını yada yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını kaybeden vatandaşların kimliğini kanıtlayacak fotoğraflı resmi bir belge gösteremediği taktirde ilçe emniyet müdürlüğü yada ilçe jandarma komutanlığına başvuru yapılacak ve yapılan tahkikat sonrasında vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları teslim edilecektir. Muhtardan Nüfus Cüzdanı talep formu alınması halinde soruşturma açılacaktır. Şeklinde yazı gönderildi.

Saral, “bundan sonra ne olacak bizde merakla bekliyoruz”

Son çıkan ile ilgili Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral’la görüştük ve konu ilgili şu şekilde konuştu. “ normalde muhtarın asli görevi mahallesinde oturan kişiler hakkında bilgi sahibi olmak, bunlara ikametgah, nüfus cüzdan sureti, nüfus değiştirme belgesi gibi belgeler vermekti. Önceden askere gidecek olan çocukları bildirmekti, okul yaşına gelmiş çocukarı bildirmekti.şimid teknolojiyle beraber bu görevler yavaş yavaş bizden alınmaya başladı. Şimdi e- devlet kanalından herkes kendi ikametgahını, vukuatlı nüfus kayıt örneğini alabiliyor. Şon olarak muhtarlarda kayıp nüfus talep formu vardı, buda kalktı. Artık muhtarların yapacağı doğrı düzgün bir görev kalmadı bundan sonra ne olacak bizde merakla bekliyoruz. Muhtarlara başka bir yetkilermi verecekler yoksa muhtarlıklar yavaş yavaş belediyeye bağlı her ilçede bir tane temsilci şeklinde mi devam edecek. Avrupa’da bizim muhtarların yaptığı işleri belediyelerde bir kişi yapıyor. Evet muhtarlıkların ödeneklerini arttırdılar ama ellerindeki görevleri teker teker alsılar. Bundan sonra ne olacak bizde merakla bekliyoruz. Aylık toplantılarımızda mahallemizdeki bozuk olan caddeyi, yanmayan lambayı konuşuyoruz. Bunun haricinde vereceğimiz bir evrak hemen hemen kalmadı. Son olarak fakir kağıdı veriyoruz bol bol bide mahalledeki Suriye’lileri tespit ediyoruz. Muhtarların yaptığı işler şu anda bunlar . ben zannediyorum ki muhtarlara yeni görevler verirler diye düşünüyorum. Yoksa muhtarın bir görevi kalmadı. Muhtarın bu kadar önemli olduğu söylenip görevlerinin bu kadar yok edilmesini biz pek anlamış değiliz. Bundan sonra ne olacak bizde merakla bekliyoruz. Referandum sonrası zaten herşey meydana çıkar diye düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.