DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

OSMANLI ÜZERİNE DEV SÖYLEŞİ

OSMANLI ÜZERİNE DEV SÖYLEŞİ

Belediye Sanat Galerisinde

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Doç.Dr. İbrahim Şirin’in konuşmacı olarak katıldığı “ Avrupa kamuoyunda Osmanlı’nın itibarsızlaştırılması” konulu söyleşi yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Doç.Dr. İbrahim Şirin’in katıldığı söyleşiye Eğitim Gönüllüleri Derniği Başkanı Yalçın Akın da katılarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konuşmacı Doç.Dr. İbrahim Şirin Avrupa’nın osmanlı’yı her zaman barbar fve vahşi olarak gösterdiğinin hepimiz biliyoruz fakat Osmanlı o dönemlerde barbar gösterilirken hem basına büyük rol düşmüştür” dedi. Şirin konuşmasında genel olarak şunları dile getirdi.

AVRUPA HER DÖNEMDE OSMANLIYI KÖTÜ GÖSTERMİŞTİR.

Avrupa her dönemde Osmanlıyı kötü göstermiştir. Türkler Avrupa topluluklarına barbar ve vahşi olarak gösterilmeye çalışılmıştır. Haçlı yenilgisini kabul etmeyen İngilizler Osmanlılar için görsel ve yazılı basını kullanarak bir takım yazılar ve resimler yayımlamışlardır. Karikatür sanatını yeni doğmaya başladığı yıllarda Osmanlıyı küçük düşürücü hasta adam muamelesi yaparak karikatüze etmişlerdir. 2. Abdülhamit Han’ı yam yam, vahşi ve kanla beslenen canavar olduğunu bazı resimler de de uyuz bir köpeğe benzetmişlerdir. Bu Osmanlı da da böyle olmuştur günümüzde de aynı zihniyet devam etmektedir.

MİLLİ MÜCADELE 1908 YILINDA BAŞLADI

Bu duruma karşı Milli Mücadele 1908 yılında başladı. İngiliz Kralı Türkiye’ye gelerek, bir takım plan, projeler çizmişler raporlar hazırlamışlardır. İngilizlerin 25 yılda hazırladıklarını Türkler 3 yılda rapor hazırlamışlardır. Kısacası bizleri çok iyi tanıyan İngilizler hala bile Türkiye’yi birbirlerine düşürmek için aynı yolda devam etmektedirler” dedi. Karşılıklı soru ve cevap kısmından sonra söyleyişe katılan vatandaşlar ise “ Öncelikle böylesine önemli bilgiler bizlerle paylaşan hocamıza teşekkür ediyoruz. Osmanlıdan beri Avrupa ve İngilterenin ülkemize karşı oynadığı oyunlar aşikar. Oyun değişmiyor fakat isimler güncellenerek ülkemize karşı düşmanlık hala devam ediyor, yaşadığımız son olaylar ve hocamızın anlattıklarından sonra bunun daha iyi farkına vardık. Bu söyleşi bizlere hazırlayan emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dediler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.