DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Alp, “Türkiye’yi daha hızlı hedefe ulaştıracağız”

Alp, “Türkiye’yi daha hızlı hedefe ulaştıracağız”

AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp Haftalık Olağan Toplantısı AK Parti İlçe Teşkilatı binasında gerçekleştirildi. Başkan Alp, toplantıda Genel Başkanlığa yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti’nin daha da güçlenerek yoluna devam edeceğini söyledi.

Alp, “Bundan sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

Başkan Alp, yapılan toplantıda şu açıklamaları yaptı: “Türkiye’de 21 Mayıs tarihi ile dönüşüm, değişim başladığını ifade etmekte fayda vardır. Kurucu Başbakanımız Cumhurbaşkanımız yeniden partisinin başına geçerek hem toplumda hem de teşkilatlarda ayrı bir heyecan, ayrı bir enerjiye dönüştürdü. Rabbim yolunu, bahtını açık etsin. Bizlerde teşkilatlar olarak bugüne kadar her zaman gönül bağıyla, belki hukuki anlamda ayrılmış gözükse de gönül bağı olan Kurucu Başbakanımızın partimizin başına gelmesiyle beraber daha motive olmuş şekilde ülkemize, milletimize, ilçemize, kentimize hizmet etme aşkının daha da arttığını ifade etmekte fayda görüyorum. Herkesin yakından takip ettiği müthiş bir enerjiyle bir kongre gerçekleşti. Türkiye tarihinde bizim kongrelerimiz bayram havasında geçerdi ama bu kongremizin başka bir havası vardı. Bunu da ayrıyetten belirtmek istiyorum. Kocaeli olarak bu kongreye yine yeniden damgasını vurdu. Orada bütün illeri kıskandıracak bir coşkuyu gençlerimiz verdi. Cumhurbaşkanımız da buna teşekkür etti. Bütün Türkiye’nin önünde Kocaeli’yi orda bizzat taktir ve teşekkürlerini sundu. Bundan sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bunun zaten sinyalini ve mesajını Cumhurbaşkanımız özellikle 1 saat 45 dakika konuşmasında ifade etti. Yeniden özgürlükler demokrasi, atılımlar, yatırımlar, hızlı adımlar beraberinde hem toplumsal demokrasi özgürlükler hem ekonomik manada özgürlükler ve kalkınma, hızlı ve emin adımlarla devam edeceğini net sinyalini vermiş oldu. Beklentiler var, milletimizin ülkemizin ve bu coğrafyanın ciddi manada Türkiye’nin beklentileri var. Bu beklentilerinde farkındayız ve bu beklentiler doğrultusunda bundan sonra kaybetmediğimiz tevazuyu, alçak gönüllülüğü ve nezaketi daha da arttırarak milletimize hizmet etmeye daha ciddi manada devam edeceğiz” dedi.

“%30’larla %25‘lerle artık iktidar olma dönemi bitti”

Alp, sözlerinin devamında şu açıklamaları yaptı: “Türkiye’de bundan sonra ki süreçte ekonomik tedbirlerle, demokrasi çerçevesinde özgürlüklerle toplumsal barışın, toplumsal sıkıntıların çözümü, sosyal manada sosyal devletin artımı, beraberinde milli savunma, uluslararası ilişkilerde diplomasi her şeyden farklı bir tarz izleyeceğimizin sinyallerini Cumhurbaşkanımız zaten konuşmalarında verdi. Biz çok mutlu olduk, çok keyif aldık ve Cumhurbaşkanımızın partimizin başında artık. Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin gerektiği yerine gelmiş oldu. Yeni Türkiye’nin ruhunu milletimiz 15 Temmuz’da ortaya koymuştu. 16 Nisan’da da milletimiz Türkiye’nin yönetim biçimi konusunda kararını vermiştir. Türkiye’nin yönetim biçimi konusunda kararını vermiştir. 3 Kasım’dan bu yana hizmet eden bir partiyiz 15 senedir. 15 senedir oyunu sürekli arttıran ve 81 ilde olan bir partiyiz. Şimdi yükümüz daha da arttı. Bu sistem doğal olarak partiye yükü daha da fazla veriyor. Genel merkezden illere, ilçelere, beldelere kadar. Nedeni de yüzde 50+1 almamız gerektiğinden. Yani %30’larla %25‘lerle artık iktidar olma dönemi bitti. Bundan sonra gerek Türkiye içerisinde gerek uluslararası arenada ülkemiz adına demokratik kazanımlar, ekonomik tedbirler, toplumun beklentileri, toplumumuzun milletimizin bize gösterdiği istikamette yürüyeceğiz. Bugüne kadar bizim rotamızı kim çizdi? Millet. Bu partiyi kim kurdu? Millet kurdu. Biz yine milletimizin bize gösterdiği istikamette ve bize çizdiği rotada bu yeni Türkiye’yi daha hızlı hedefine ulaştıracağız inşallah. Cumhurbaşkanımında ifade ettiği gibi bütün teşkilatlarda hem gençleştirme hem değişim hem bu bağlamda milletin beklentisi doğrultusunda partilerimizin mahalleden, beldeden, ilçeden ile kadar tüm yapıda gençleştirme, yenileştirme ve değiştirme manasında 2002 ruhuna uygun bir şekillenme olacak diye düşünüyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.