DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“Bize Engel Olmayın!”

“Bize Engel Olmayın!”

Türkiye Gençlik Vakfı İzmit İlçe Temsilciliği ile HÜR-GÖR Spor Kulübünün birlikte gerçekleştirmiş olduğu ” Tüm Dünya Kör Olsaydı?” isimli farkındalık etkinliği 23 Mayıs saat 18:00′ da sona erdi. 15 Mayıs’ta başlayan Etkinliğe İzmit’te bulunan 11 farklı Liseden 410 Öğrenci katıldı. Deneyim sonunda öğrenciler ile anket çalışması gerçekleştirildi. Ankete katılan öğrencilerin %98’i etkinliği başarılı bulurken, %76’sı ise ilk defa TÜGVA’nın bir faaliyetine katıldıklarını beyan ettiler.

Etkinlik Mekanını tahsis ederek katkı sunan ve etkinliğini deneyimleyen Kocaeli İl Müftüsü Sn. Yusuf Doğan; bilinçlenme açısından bu tarz etkinliklerin çok önemli olduğunu, insanda empati yeteneğini geliştirdiğini ve insanın nimetlere karşı şükrünü arttırdığını vurgularken, İl Müftülüğü olarak bu tarz farkındalık etkinliklere her daim destek olacaklarını belirttiler.

TÜGVA Kocaeli İl Temsilcisi Sn. Yusuf Yazıcı ise ” İcat çıkarmaktan çekinmeyen ve toplumun bütün fertlerini kucaklayan bir vakıf anlayışına sahibiz. Bu anlamda yapılan bu etkinliği çok önemsiyoruz. Bu etkinlik ile öğrenci kardeşlerimiz Görme Engelli bireylerin gündelik hayatta ne gibi sıkıntılarla karşılaştığını empati kurmak suretiyle öğrenmiş oldular. TÜGVA ailesi olarak Kocaeli’ de bulunan sivil toplum kuruluşlarımız ile ortak faaliyetler yapmaya devam edeceğiz. Etkinliğimize mekan noktasında destek olan Kocaeli İl Müftümüz Sn. Yusuf Doğan beye ve program partnerimiz HÜR-GÖR ailesine teşekkür ederim.  Son olarak İzmit İlçe Temsilcim Av. Ömer Burak Barış kardeşimin nezdinde, tüm TÜGVA İzmit teşkilatıma teşekkür ediyorum. Bizi izlemeye devam edin. ” dedi.

TÜGVA İzmit İlçe Temsilcisi Av. Ömer Burak Barış ise ; “8 gün süren Etkinliğimize İzmit Genelinden 11 Okul ve 410 Öğrenci katıldı. Bu yıl 2.sini düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimiz, geçtiğimiz seneye nazaran daha çok talep gördü. Her geçen sene üzerine koyarak yolumuza devam edeceğiz. Programa mekansal destek veren İl Müftümüze, Proje ortağımız Hür-Gör Spor Kulübüne, manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen TÜGVA Kocaeli İl Temsilcimize teşekkür ederim. TÜGVA İzmit Proje Ekibinin her bir üyesine ve Etkinlik Sorumlumuz Mücahid Kiriş kardeşime teşekkür ediyorum. Sözlerimi Üstad Necip Fazıl’ın şu anlamlı dizesi ile bitirmek istiyorum; Surda bir gedik açtık Mukaddes mi Mukaddes, Ey deli Rüzgar!Artık ne yandan esersen Es. ” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.