DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Büyükşehir’den çiftçilere Kandıra Karpuzu desteği

Büyükşehir’den çiftçilere Kandıra Karpuzu desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 50 çiftçiye Kandıra karpuzu tohumu desteği sundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra ilçesinde yetiştirilen kendine has tat ve aroması olan kandıra karpuzunun üretimini desteklemek için 50 çiftçimize karpuz tohumu desteğinde bulundu. Çiftçimize dağıtılan yüzde 50 destekli yüksek verimli karpuz tohumu çeşitleri ile bölgemizde karpuz üretiminin arttırılması, iyileştirilmesi ve verimliliği hedefleniyor.

YEREL DEĞERLERE DESTEK SÜRÜYOR

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı yerel değerlerimizin gelişimi ve çiftçimizin kalkınması için destek projelerine devam ediyor. Kandıra ilçesinin yerel değerleri olan Manda Yoğurdu, Hindi ve tescil işlemleri devam eden Kandıra Biberi desteklerinin yanında, Kandıra Karpuzunun kalitesinin ve üretiminin arttırılması içinde destek sağlıyor.

BENZERSİZ LEZZET

Yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında sayılan, tüketici tarafından özellikle aranan Kandıra Karpuzu piyasalarda karpuzun bitmek üzere olduğu Eylül ve Ekim aylarında çıkar, bol sulu, küçük boylu, rengi kırmızıdan çok pembeye yakın, seker tadında muhteşem bir karpuzdur. Bu yüzden tüketiciler tarafından özellikle tercih edilir. Kandıralı karpuz üreticileri yolu yaz aylarında Kandıra’ya düşen bütün gezginlere, unutulmaz bir damak lezzeti tatmaları ve serinlemeleri için Kandıra Karpuzunu tavsiye eder.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.