DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP Yahyakaptan Mahalle Meclisi’nden coşkulu 19 Mayıs kutlaması

CHP Yahyakaptan Mahalle Meclisi’nden coşkulu 19 Mayıs kutlaması
23.05.2017
888
A+
A-

CHP Yahyakaptan Mahalle Meclisi’nden coşkulu 19 Mayıs kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Av Cengiz Sarıbay, il yöneticileri, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve İlçe yöneticileri, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, meclis üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları, Yahyakaptan Mahalle Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu, ADD Yahyakaptan Şubesi, çeşitli dernek ve STK’lar ve çok sayıda Yahyakaptan Mahalle sakini CHP Yahyakaptan Mahalle Meclisi’nin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğine katıldı.

MİNİKLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

CHP Yahyakaptan Mahalle Meclisi’nin düzenlediği etkinlik Yahyakaptan Anfi Tiyatro alanında gerçekleşti. Oldukça coşkulu şekilde geçen etkinlik Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Maphoytag Minikler Folklor Ekibinin gösterileri büyük alkış alırken gazeteci-yazar-şair Ruhan Odabaş şiirleriyle etkinliğe renk kattı. Etkinlikte sahne alan ilimizin tanınmış sevilen sanatçısı Fethi Çaçan ise söylediği türkülerle katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Etkinikte ayrıca KESK Dönem Sözcüsü SES Şube Başkanı Gökhan Bektaş’ın konuşmasının ardından KHK ile görevlerinden ihraç edilen ve açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya canlı telefon bağlantısı yapılarak yanınızdayız mesajı verildi.

UNUTTURMAK İSTEYENLERE İNAT HER YIL COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “ Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Destansı bir mücadele öyküsünün başlangıcı, tam bağımsız Türkiye’nin ilk sayfası olan 19 Mayıs’ları unutturmak isteyenlere inat her yıl coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz “ dedi. Sarıbay, “Sevgili gençler bizler sizlerin; çağdaş bir kimlik kazanarak, doğruluktan ayrılmayan, geniş düşünce ufkuna sahip, her zaman ileriye bakan, kararlarını verebilen, kendine güvenen, yurttaşlık sorumluluğunun bilincinde olan ve bunu en iyi biçimde yerine getiren, hoşgörülü, ulusal değerlerini özümsemiş, özgürlük ve bağımsızlığı bir yaşam felsefesine dönüştüren kuşaklar olarak yetişmenizi amaçlıyoruz. Atatürk’ün yaktığı aydınlanma ışığını taşıyarak, bu aydınlığın sürekli olmasını sağlayacak, Türkiye Cumhuriyeti’ni mutlu ve huzurlu yarınlara taşıyacaksınız “ diye konuştu.

SİZLER CUMHURİYETİN YILMAZ BEKÇİLERİSİNİZ

Cumhuriyet’in sonsuza kadar genç ve diri kalması sizlerin çabalarıyla başarılacaktır diyen Sarıbay, “Cumhuriyet’in yılmaz bekçisi olan sizlerin, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sorumluluklarınızın bilinciyle hareket ederek, çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceğinize inancımız sonsuzdur. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençler, cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız” sözlerini hatırlatarak Türk Ulusu’nun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Yüce Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyorum “ifadelerini kullandı.

MÜCADELEYE KESİNTİSİZ DEVAM EDECEĞİZ

Bektaş, “Özellikle 15 temmuz sonrası çıkarılan OHAL ve KHK,ler yoluyla bu onurlu mücadelemiz itibarsızlaştırılmak istenmektedir. Özellikle konfederasyonumuz KESK, e bağlı sendikalara üye olan çok sayıda kamu emekçisi üyelerimiz hukuksuz bir şekilde açığa alınmış ve ihraç edilmişlerdir. İhraç edilen kamu görevlilerinin, iç hukukta başvuracağı etkili hiçbir hukuk mekanizması bulunmamaktadır. Ancak ihraçları inceleyen bir komisyon kurulacağı ifade edilmiş  bu Komisyon aylar sonra kurulmuştur. Ancak incelemelere ne zaman başlayacak? Bilmiyoruz. Hukuk dışılığı ve keyfiyeti OHAL/KHK’lar yoluyla bir yönetim biçimi olarak hayata geçiren “yaşamı ve yaşatmayı” değil kendi siyasi amaçlarını öncelleyen AKP iktidarı Konfederasyonumuza bağlı eğitim sen üyesi olan ve yaşamları kritik bir aşamada bulunan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için gerekli girişimlerde bulunmaya ve tüm kamu emekçileri işlerine iade edilinceye kadar mücadelesini kesintisiz olarak sürdürmeye devam edecektir. KESK olarak gençlerimizi işsizliğe, yoksulluğa ve yoksunluğa mahkum eden, onların yaratıcılıklarını baskı altına alan, özgürlüklerinin önüne setler ören, şiddetin ve ayrımcılığın içerisine çeken her türlü politika ve uygulamaya karşı mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Savaşa karşı barışın sesi olan, emek sömürüsüne, emperyalizme, her türlü ırkçı kışkırtmaya ve şiddete karşı tutum alan, duruş sergileyen tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.