DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kocaeli Üniversitesi’nde anlamlı sempozyum

Kocaeli Üniversitesi’nde anlamlı sempozyum

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Dünya Ebeler Günü nedeniyle bir sempozyum düzenlendi.

Sempozyumda, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yanısıra, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve çevre sağlık kuruluşlarından katılımcılar yer aldı.

Programda Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü, Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri Şener Ergüney, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Zafer Cantürk’ün yanı sıra öğretim üyeleri ve sağlık çalışanları hazır bulundu.

Prof.Dr.Zafer Cantürk yapmış olduğu konuşmasında sezaryen oranlarının azaltılması çabalarının bir sonucu olarak ebeye olan ihtiyacın günden güne artmakta olduğunu belirterek, ebelerin, bebek çocuk ve anne sağlığı ile ilgili olarak büyük sorumlulukları olduğunu söyledi.

Kocali Ünüversitesi Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Üyesi  Doç.Dr.Ayla Ergin  Ebelik hakkında bilgi verdi.

Dünyanın en eski mesleklerinden birisi olan olan ‘’Ebelik Mesleğinin ‘’önemine dikkat çekmek için ülkemizde her yıl Atatürk tarafından 21-28 Nisan tarihleri arasında ‘’Ulusal  Ebeler Haftası’’,1992 yılından bu yana  ise,Uluslar arası  Ebeler Konfederasyonu (ICM)kuruluş günü olan 5 Mayıs Tarihi ‘’uluslar arası Ebelik Günü’’olarak  kutlanmaktadır.

Bu yıl Ebelik Konfederasyonu (ICM),Dünya ebeler günü temasını (EBELER,ANNELER&AİLELER:YAŞAMIN ORTAKLARI) şeklinde belirlemiştir.Bu ortaklığın gebelik ve doğum öncesinden basladığına ifade ederek  YENİ BİR HAYAT İÇİN ,ebelerin annelerin ve ailelerin  BİRLİKTE olduğunun ,ebelerin aile ve toplum için ne kadarönemli bir rol olduğunun altı çizilmiş ebelik mesleğinin toplumun geleceğinin temel taşlarından birisi olduğu vurgusu yapılmıştır.

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hemşire Hizmetleri Müdürü Gonca İLTER, sempozyumun oluşum sürecinde birlikte çalıştıkları Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ayla ERGİN’e ve desteklerinden dolayı başta Rektör Prof.Dr.Sadettin HÜLAGÜ olmak üzere Başhekim Prof.Dr.Nuh Zafer CANTÜRK’e ve kokteyle olan desteklerinden dolayı Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’na teşekkür ederek, tüm ebelerin ebeler gününü kutladığını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.