DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Okur Yazar Olmanın Mutluluğunu Yaşıyorlar

Okur Yazar Olmanın Mutluluğunu Yaşıyorlar

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Gökçeören Mahallesi’nde (Köyü) açılan okuma yazma kursu sayesinde 20 kadın okuryazar olmanın mutluluğunu yaşıyor. Kadınlar, haftanın 4 günü 09.00-14.00 saatleri arasında köy konağında açılan kursa gidiyor. Esra Taşdemir’in öğretmenliğini yaptığı kursun 1. kademesini büyük bir başarıyla geçen köy kadınları, kursun 2. kademesine de aynı heyecan ve istekle devam ediyorlar. Kurs öğretmeni Esra Taşdemir, yaş ortalamaları 55 olan kadınların azim ve heyecanının kendisini oldukça mutlu ettiğini ifade ederek “kadınlarımız, ağır köy çalışma şartlarına rağmen kursu hiç aksatmıyorlar. Çoğu zaman kurs saatinden önce gelen kadınların hepsi okuma yazmayı söktüler ve artık bir gazeteyi rahatlıkla okuyabiliyorlar. Haziran ayında sona erecek kursu bitiren kadınlara okuryazar belgesi vereceğiz” dedi.

 Hayat Yeniden Başlıyor

Kursiyerlerden 68 yaşındaki Şaziye Kaya da “öğrenmenin yaşı yoktur diyerek bu kursa başladım. Okuma yazma bilmiyor olmanın sıkıntısını yıllardır çekiyordum. Kurs sayesinde artık rahatlıkla okuyup yazabiliyorum. Hayat benim için şimdi başladı. Doktora gittiğimde ismimi okuyabiliyor olmanın verdiği mutluluğu tarif bile edemem. Öğretmenimize, bize imkan sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.