DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

THK öğrencileri uçuşa hazırlıyor İSTİKBAL GÖKLERDEDİR

THK öğrencileri uçuşa hazırlıyor  İSTİKBAL GÖKLERDEDİR

THK öğrencileri uçuşa hazırlıyor

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR

THK Gölcük Şubesi Başkanı Mustafa Cintaş ve Yönetimi okullarda öğrencilere kurumlarını tanıtıyor. Başkan Cintaş, öğrencilere Türk Hava Kurumu’nun gençler için önemini dile getirirken, öğrencilerden THK’ya sahip çıkmalarını istiyor.

THK Gölcük Şubesi Başkanı Mustafa Cintaş, Hamidiye Ortaokulu öğrencilerini THK konusunda bilgilendirdi ve okulda model uçak eğitimi alan ve kursu başarıyla tamamlayan 10 öğrenciye sertifikalarını takdim etti. Başkan Cintaş’a, Yönetimi ve Eski THK Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral da eşlik etti.

Hamidiye’li öğrencilere THK’yı tanıttı

Hamidiye Ortaokulu’nda öğrencilere THK’yı tanıtan Başkan Cintaş şu açıklamaları yaptı: “Türk Hava Kurumu 1925 yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan önemli bir kurumdur. Bu kurum ülkemize havacılık alanında değerli çalışmalarda bulunmaktadır. Atatürk’ün yaşadığı dönemde ülke insanının da destekleriyle Türkiye birçok uçağa sahip olmuş, kısa dönemde de uçak fabrikası hizmete girmişti.”

Bu yüzden bu önemli kuruma siz çocuklarımızın sahip çıkmalarını istiyoruz”

Türk Hava Kurumu ayrıca eğitimleriyle siz çocuklarımıza ve gençlere önemli destekte bulunmaktadır. THK ile birçok öğrenci hayallerine kavuşmuştur. Ayrıca Türk Hava Kurumunda çeşitli eğitimlerde verilmektedir. Bu yüzden bu önemli kuruma siz çocuklarımızın sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

Sertifikalarını aldılar

Kurum Tanıtımının ardından Hamidiye Ortaokulu’nda model uçak kursu alan ve kurslarını başarıyla tamamlayan 10 öğrenciye sertifikaları takdim edildi.

Tersane İlkokulu ve AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri THK’yı tanıdı

THK Gölcük Şubesi Başkanı Mustafa Cintaş, Tersane İlkokulu ve AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine kurumunu tanıttı.

Okulların toplantı ve etkinlik salonlarında gerçekleştirilen tanıtım programında Başkan Cintaş, kurum hakkında öğrencilerle şu bilgileri paylaştı: “THK Kamu yararına faaliyet gösteren güçlü, güvenilir ve köklü bir kurum olmanın bilinci ile ülkesinin menfaatini gözeten modern ve şeffaf yönetişim ilkelerini benimsemiş yönetim anlayışı ile hedef ve stratejilerini şekillendirmektedir. Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak, havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak, askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak; bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak; personeli yetiştirmek ve Uçan bir Türk Gençliği yaratmaktır.

 

“1930 YILINDA KENDİ UÇAĞIMIZI YAPIYORUZ”

Pilot Vecihi Hürkuş, 1930 yılında Kadıköy’de bir keresteci dükkanını kiralayarak, 3 ay gibi bir sürede, ilk Türk Sivil Uçağını, kendisinin de ikinci uçağı olan ‘VECİHİ XIV’ ü inşa etmiştir. Pilot Vecihi Hürkuş, kendi atölyesinde ürettiği uçakla Ankara’dan havalanarak küçük bir Türkiye turu yapmayı başarmıştır.”

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ;

“Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak için 2011 yılında kurulmuştur. Üniversite, 3 şehirde toplam 4 yerleşkede hizmet vermektedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.