DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Büyükşehir İtfaiyesi hazır kıta bekliyor

Büyükşehir İtfaiyesi hazır kıta bekliyor

Kocaeli İtfaiyesi, Marmara Bölgesinde etkili olan yağışlara ve oluşacak sıkıntılara karşı önlemini aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Marmara Bölgesinde etkili olan yağışlara karşı tedbirlerini aldı. Metrolojinin uyarıları da dikkate alınarak ani yağışlardan kaynaklı su baskınlarına müdahale için araç ve personeller hazır bekletiliyor. Acil durumlar için hazır olan İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler İzmit ve Gebze ilçeleri merkezli olmak üzere 20 motopomp, 30 dalgıç pompa, 5 ana 7 yardımcı ekip ile 7 gün 24 saat süreyle hazır bulunuyor.

OLASI OLUMSUZLUKLARA KARŞI

Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, Metrolojinin Marmara Bölgesi için uyarılarını da dikkate alarak su baskını ve fırtınaya karşı bir ekip kurdu. Olası sel ve fırtınanın zararlarını en düşük seviyede tutmak için tüm tedbirlerini alan İtfaiye Daire Başkanlığı olumsuz vakaların önüne geçmek için hazır kıta bekletiliyor. Gerektiğinde takviyenin de yapılabileceği acil durum ekibine yine fırtınada etkilenebilecek ağaçların devrilmesi veya dallarının kopması için de tedbirler alındı.

 ARTIK SU BİRİKİNTİLERİ OLUŞMUYOR

Önceleri aşırı yağmurlarda zor anlar yaşatan noktaların ıslah edilmesi ile herhangi bir su taşkını ve vatandaşların ulaşımını engelleyecek su birikintileri oluşmadı. Bulvar Mevkiisi ile kavşağı, Yahya Kaptan girişi, Otogar önü gibi noktalarda herhangi bir sorunla karşılaşılmadı. Hayata geçirilen önlemler sayesinde ulaşımda da bir sıkıntı yaşanmıyor.

KOLLEKTÖR VE TERFİ İSTASYONLARI

Öte yandan ihtiyaç duyulan noktalarda İSU’nun yaptığı kollektörler ve terfi istasyonunda da hazır bekleyen ekipler, gerektiği durumda terfi istasyonunda biriken suyu tasfiye edecek.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.