DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

‘’Çocuklarımız atla tanışsın’’

‘’Çocuklarımız atla tanışsın’’

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Atlı Spor Kulübü ile bir araya geldi.

Başkan Karaosmanoğlu,

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Atlı Spor Kulübü Başkanı Savaş Demirtaş ve yönetimini makamında ağırladı. Başkan Karaosmanoğlu görüşmede, “Çocuklarımızın atla tanışsın ve binsin. Bunun için Büyükşehir olarak üzerimize sorumluluk alıyoruz. Bu noktada sizin gibi kulüplerimize de büyük görev düşüyor” dedi.

2017 YILINDA YEDİ BİN ÖĞRENCİYİ MİSAFİR ETTİK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Atlı Eğitim Merkezi’nin 2017 yılında yaklaşık 7 bin öğrenciyi misafir ettiğini belirten Karaosmanoğlu, “Çocuklarımızı atlı eğitim Merkezi’nde Midilli, Shetland ve Haflinger cinsi atlara binerek unutulmaz anlar yaşıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde biniş eğitimi verdiğimiz öğrencilerimiz çok güzel ve eğlenceli dakikalar yaşıyor. Çocuklarımıza atlar hakkında genel bilgiler veriyor, onların bakımı, beslenmesi ve davranışları konularında teknik detayları anlatıyoruz” açıklaması yaptı.

“AT SEVGİSİNİ ÇOĞALTACAK ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYORUZ”

Ata gönül verenlere yol göstermek, sayılarını artırmak, at sevgisini yurt sathında yaygınlaştırmak, yurt içi ve yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcuları yetiştirmek için çalıştıklarını söyleyen Kocaeli Atlı Spor Kulübü Başkanı Savaş Demirtaş, “Kocaeli’de resmi yarışların yapılması için proje çalışmalarımızı yapıyoruz. Açık manejin kumunun sağlanması ve çitlerin yapılmasını arzu ediyoruz. At binmeyi gençler arasında yaygınlaşmasını sağlamak ve ata mirasımız at sevgisini çoğaltacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

ÇİTLERİN YAPIMI KONUSUNA TALİMATI VERDİ

Başkan Karaosmanoğlu da görüşmede, “Kocaeli’de ata binmeyen kalmasın ve çocuklarımız atı sevsin istiyoruz. Atı tanımalarını da istediğimiz gençlerimiz için Gebze, Çayırova ve Derince’de at merkezleri kurduk. Toplumdaki birçok insanımız maalesef ata binmemiştir” açıklamasını yaptı. At sürme eğitimi konusunda teşvik edici bir tavırla ortak çalışmalar da yapalım diyen Karaosmanoğlu, “Kentimizin tamamında ata binmeyen çocuğumuz kalmasın istiyorum” ifadelerini de sarf etti. Açık manejin kumu ve çiftleri konusunda çalışma yapılmasının ardından federasyonun resmi yarış düzenleyeceğini de belirten Demirtaş, kulüp tesislerinde genel bir proje çalışması yaptıklarını, sonuçlarını Başkan Karaosmanoğlu ile paylaşacaklarını da söyledi. Karaosmanoğlu ayrıca açık manejin çit konusunda eksikliklerin giderilmesi talimatını veren Karaosmanoğlu, daha sonra projenin detaylarını görmek istediğini de vurguladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.