DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

RAMAZAN BAYRAMINDA ŞEKER Mİ ÇİKOLATA MI?

RAMAZAN BAYRAMINDA ŞEKER Mİ ÇİKOLATA MI?

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının bugün son günü ve yarın Ramazan Bayramı. Tabi bayramların olmazsa olmazları şeker ve çikolatalar bayram pazarında ve marketlerde yerlerini aldı. Evine gelen misafirine ya da bayramlaşmaya gelen çocuklara ikram edilmek üzere çeşit çeşit çikolata ve şeker satışları başladı. Peki bu bayram en çok şeker mi en çok satılan ürün oldu yoksa çikolata mı? Bizde bu soruyumarketlerdeki ve pazardaki çikolata reyonlarına sorduk ve yorumlarını aldık.

Gölcük Mert-Ay Yöresel Malatya Pazarı sahibi Kadir Aydoğar, “ Bayram pazarında ve dükkanımızda satışlarımız çok güzel gidiyor. Fiyatlarımız da çok uygun, şeker çeşitlerimiz 10 liradan başlıyor. Çikolata çeşitlerimiz ise 15 liradan başlıyor. Bu sene lokum çeşitlerinde inanılmaz bir artış var. Lokum fiyatlarımız da 5.90 TL’dan başlıyor 17.90 TL’ya kadar değişiyor. Badem şekeri açılışa özel 29.90’TL’ya indirdik ve diğer draje çeşitleri de 12.90 TL’dan başlayan fiyatlardan satışa sunuyoruz. Şu anda en çok satılan ürünümüz çikolata, lokum çeşitleri ve kuruyemiş çeşitlerinde satışlarımız çok iyi gidiyor. Mağazamızın Türkiye genelinde 44 şubesi bulunuyor ve Cumartesi günü 20. Yılımızı kutlayacağız ve alışveriş yapan müşterilerimizden 5 tanesine yapacağımız çekiliş sonrasında çeyrek altın hediye edeceğiz. Vatandaşlarımıza alışveriş yaptıkları sırada vereceğimiz numarayı kaybetmemelerini ve çekiliş yapacağımız saat 15.00’de mağazamızda bulunmalarını istiyoruz. Numarası çıkan 5 vatandaşımıza hemen gram altınını hediye edeceğiz. Şimdiden herkese şeker tadında iyi bayramlar diliyorum” dedi.

Yeni Hisar AVM, “ Bu sene Ramazan Bayramı Arifesi müşterilerimiz fiyatı daha uygun olduğu için şeker almayı tercih ediyor ama çikolata satışlarımız da şeker satışı kadar olmasa da iyi gidiyor. Bizim asıl işlerimizin yoğunluğu arife akşamı oluyor. Vatandaşlarımız da bir alışkanlık var. Bu işleri hep en sona bırakıyorlar. Bu sene şeker çikolata fiyatlarımızı da uygun tuttuk. Şeker çeşitlerimiz 15.90’dan çikolata fiyatlarımız ise 28.90 TL’den başlıyor 35 liraya kadar değişiyor. Eski geleneğimiz olan lokum satışlarımız da bu sene bir artış var. geçen senelere oranla bu sen lokum satışlarımı da çok güzel gidiyor. Bayramda açık çikolata yerine kutu çikolata almayı tercih edenlere de 4.95 TL’den başlayan ve 24 liraya kadar değişen fiyatlarıyla çeşit çeşit çikolatalarımız mevcut. Yeni Hisar ailesi olarak tüm İslam alemine hayırlı bayramlar diliyoruz” dediler.

Özserbesler Pastanesi Ercan Serbes, “ Her bayram olduğu gibi bu bayramda da şeker standımızı açtık ve satışlarımız her sene olduğu gibi çok güzel gidiyor. Fiyatlarımız da bu sene çok uygun kaliteli şekeri 16 liradan satıyoruz ve müşterilerimiz çok memnun. Artık vatandaşlarımız bilinçlendi ve merdiven altı üretim yapılan ucuz şekerleri değil kaliteli ama fiyatı uygun şekerleri almayı tercih ediyorlar. Bu nedenle bizde kaliteli şeker satmaya özen gösteriyoruz ve herkese iyi bayramlar diliyoruz” dediler.

Petek Şeker & Çikolata Ömer Canbaz, “ Gölcük’te yeni bir dükkan olmamıza rağmen satışlarımız çok güzel. Gölcük halkı bizi çabuk benimsedi ve sevdi. Tabi bunda ürünlerimiz de ki kalitede etkiliyor. Bu sene satışlarımız da şeker ön planda satılıyor. Vatandaşlar fiyatı daha uygun olduğu için şekeri tercih ediyorlar ama çikolata alacakları zamanda kaliteli çikolata istiyorlar. Bu sene şeker fiyatlarımız 14 liradan başlıyor 18 liraya kadar değişiyor. Çikolata fiyatlarımız ise 15 liradan başlıyor 50 liraya kadar değişiyor. Şeker satışlarında elit ve kent markası çok talep görüyor. Çikolatada ise şölen ve mabel en çok tercih edilen çikolata markaları oluyor. Bu sene fiyatlar bedava bu nedenle satışlarımız çok iyi gidiyor. Lokum çeşitlerimizde fiyatlar 10 lira dan başlıyor 50 liraya kadar çıkıyor. Bu sen lokum satışlarımız da diğer yıllara göre çok iyi gidiyor. Ramazan ayı bereket ayıdır. Bizde bu bereketi çok iyi yaşıyoruz. Herkese iyi bayramlar diliyorum” dedi.

Ömer Hakan Ekinci, “Satışlar sabahları biz de biraz durgun. Müşteri yoğunluğu pek olmuyor ama akşama doğru biraz artıyor. Çikolata daha çok satılıyor. Arife günü bir yoğunluk bekliyoruz. Akşam 17-18 saatleri arasında bir yoğunluk oluyor tabi. Çikolata ve şeker çeşitlerimiz fazla. İşlerimiz yeterince iyi. Şimdiden iyi bayramlar.

Hale Nur Bıyık, “Şu an satışlarımız iyi. Son 2 gün kaldı. Şeker de çikolata da çok satılıyor. Şekerler 15 TL’den, çikolatalar 18 TL’den başlıyor. Şeker ve çikolata fiyatlarımız çok. İftardan sonra gece 1 ve 1 buçuk’a kadar açığız. Arefe günü geç saatlere kadar açık olacağız. Geceleri bile müşterilerimiz geliyor. Satışlarımız çok iyi denilene bilir. Şimdiden herkese iyi bayramlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.