DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TEMA Vakfı’ndan 5 Haziran Dünya Ve Çevre Günü Çağrısı “DOĞAYA ÇIKIN; DOĞAYLA TEMASTA OLUN”

TEMA Vakfı’ndan 5 Haziran Dünya Ve Çevre Günü Çağrısı  “DOĞAYA ÇIKIN; DOĞAYLA TEMASTA OLUN”
04.06.2017
1.291
A+
A-

TEMA Vakfı’ndan 5 Haziran Dünya Ve Çevre Günü Çağrısı

“DOĞAYA ÇIKIN; DOĞAYLA TEMASTA OLUN”

Tema Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu ve herkesi doğaya çıkmaya, doğayla temasta olmaya çağırdı.

Bu senenin teması “Doğayla Temasta Ol” olarak belirlendi

Tema Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “TEMA Vakfı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde herkesi doğaya çıkmaya ve doğayla temasta olmaya çağırdı. Birleşmiş Milletler tarafından her sene 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü’nde TEMA Vakfı, herkesi doğaya çıkmaya, doğayla bağ kurmaya ve onu korumaya davet etti. Bu senenin teması “Doğayla Temasta Ol” olarak belirlendi. Bireylerin doğaya çıkması ve onun değerini anlaması çok önemli. Bu bakımdan TEMA Vakfı olarak ekolojik okuryazar bireyler yetiştirmek amacıyla okul öncesinden üniversiteye kadar çocuklar ve gençler için doğa eğitimi programları uyguluyoruz. Bu vesileyle çocuklara yönelik “İçeride Çocuk Kalmasın” sloganımızı yetişkinlere de uyarlayarak “Doğayla Temasta Ol” çağrısı yapıyoruz.”

“Toprak ve su varlıkları gıda üretiminde önemli rol üstleniyor”

“Bununla birlikte ekosistemlerin tehlike altında olduğuna dikkat çekiyoruz herkesi doğaya çıkarak doğanın değerini anlamaya davet ediyoruz” Doğanın zarar görmesi yaşamı olumsuz etkiliyor Son yıllarda bilim dünyasında yaşanan gelişmeler ve iklim değişikliği gibi çevre sorunları nedeniyle doğanın öneminin daha iyi anlaşıldığını görüyoruz “Okyanuslar, ormanlar ve toprak karbondioksit metan gibi sera gazlarını bünyelerinde saklayan depolar olarak faaliyet gösteriyor. Toprak ve su varlıkları gıda üretiminde önemli rol üstleniyor. Doğanın biyolojik çeşitliliğini oluşturan milyonlarca tür kullanılarak ilaçlar üretiliyor. Kırsalda yaşayan milyarlarca kişi doğa ile iç içe çalışıyor, geçimlerini verimli topraklardan sağlıyor. Bu durumda kirlilik, iklim değişikliği veya aşırı kullanma yüzünden ekosistemler tehlike altına girdiğinde bundan olumsuz etkilenecek ilk kişiler de kırsalda yaşayanlar oluyor” Doğanın değerini maddi olarak nitelendirmek güç “Doğal varlıkların insanlık için teşkil ettiği önem ve değer ancak onların yokluğunda anlaşılıyor” “Doğanın değerini maddi olarak ölçmemiz mümkün değil. Çünkü bize hiçbir karşılık beklemeden, paha biçilemez hizmetler sunuyor. Umut Yeşertiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.