DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

VATANDAŞLAR HUZURLU BAYRAM DİLEDİ

VATANDAŞLAR HUZURLU BAYRAM DİLEDİ

Ramazan Bayramı geldi çattı

Gölcük halkı güzel ve huzurlu bir Ramazan ay’ı geçirdi. Ramazan ayı’nın bitmesine kısa bir süre kala vatandaşları bayram heyecanı sardı. Bizde vatandaşların bayram düşüncelerini aldık. Vatandaşlar bayram öncesi kurulan pazarda fiyatlardan şikayetçi.

Özer, “Şimdiden herkese Hayırlı Bayramlar diliyorum”

Taner Özer, “Ramazan bayramı dini bir bayram. Müslümanlar için önemli bir bayramdır. Çünkü bayram birlik ve beraberlik demektir dostluk ve kardeşlik demektir. Bayram İslam aleminin en güzeli en hayırlısıdır. Bayramlar da küslük, dargınlık ve kavgalar olmaz. Böyle hayırlı bir günde en güzeli bayramlaşmak selamlaşmaktır. Şimdiden herkese Hayırlı Bayramlar diliyorum” dedi.

İlhan, “Bayramda yemekte ve tatlıda aşırıya kaçılmamalı”

Eda İlhan – Diyetisyen, “Ramazan da metabolizmanın azalmasıyla bayramda bölgesel yağlanmalar artabilir. Tartı da yukarı rakamlarla karşılaşmak ve bayram da tadınızı kaçırmamak için günde 2 dilim baklayı, baklavayı geçmeyin. 3 tane sarmanın 1 dilim ekmek ve 1 kaşık yağ olduğunu unutmayın. Her yediğiniz 1 dilim baklavadan sonra 1 bardak su için. Hayırlı ve Sağlıklı bayramlar” dedi.

Azmak, “Fiyatlardan muzdaripiz”

Enes Azmak, “Bu bayram fiyatların düşmesini bekliyoruz. Gölcük’te fiyatların yüksek olması nedeniyle vatandaşlar fiyatlardan dolayı pek fazla alışveriş yapamıyor. Esnaflar da fiyatların yüksek olması nedeniyle ve pek satış olmamasından dolayı sıkıntı çekiyorlar. Fiyatlar ucuz olsun ki esnaf da vatandaş da alışverişten ve satıştan memnun kalsınlar. Ben şimdiden Gölcük halkını ve tüm İslam aleminin Bayramını kutluyorum.

Mumcu, “İşlerimiz beklediğimiz gibi değil”

Mehmet Mumcu – Takıcım Sahibi, “Öncelikle Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Bayram yolculuklarını şehir dışına çıkanlar kazasız belasız akrabalarıyla bayramlaşsınlar, görüşsünler. Bayram alışverişine çıkan vatandaşlarımız da lütfen İzmit’i değil de Gölcük’ü tercih etsinler. Evet Ramazan ayı çok çabuk geçti. Bir kaç gün sonra Ramazan bayramı. Biz de işler pek iyi değil açıkçası. Pek dükkana gelen yok. Bana göre piyasa durgun. Şimdiden herkese Hayırlı Bayramlar diliyorum” dedi.

Cambaz, “Fiyatların yüksek olması bizi de etkiliyor”

Ömer Cambaz – Petek Aktariye, “Ramazan bayramı geldi çattı. Bizde Petek Aktariye olarak dışarıya standımızı kurduk. Ama ne gelen var ne de giden. Anlayacağınız piyasa durgun. Biz de müşteri pek yok. Olsun istiyoruz ama fiyatlardan dolayı biz de mağduruz, müşterilerde mağdur. Fiyatların yüksek olması bizi de etkiliyor tabi. Şimdiden herkese Hayırlı Bayramlar diliyorum” dedi.

Kazanfer, “Bu bayram kalbimiz bir buruk geçecek”

Müjdat Kazanfer – Bektaş Uzuner Döviz, “Ramazan bayramına az kaldı. eski bayram neşemiz yok. Bu sene şehit olan askerlerimiz, ülkemizin bu vahim hali bizler de eski Bayram tadı bırakmadı. Bu bayram kalbimiz bir buruk geçecek, özellikle de şehit aileleri için zor bir durum. Ülkemize oynanan bu oyunlar bizi derinden sarsıyor. Direk döviz ya düşüyor ya da yükseliyor. Bunun önüne biz geçemeyiz. Şimdiden herkese Hayırlı Bayramlar” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.