DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

15 Temmuz Şehitleri Gölcük’te binlerce katılımla anıldı UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ

15 Temmuz Şehitleri Gölcük’te binlerce katılımla anıldı  UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ

15 Temmuz Şehitleri Gölcük’te binlerce katılımla anıldı

UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ

Geçtiğimiz yıl yaşanan ve Türk Milleti’nin kararlı azmi ve kahramanlığı ile püskürtülen 15 Temmuz Darbe girişiminin birinci yılında şehitlerimiz tüm ülkemizde olduğu gibi ilimiz ve ilçemizde de çeşitli etkinliklerle anıldı. Etkinliğe katılan binler Şehitlerimizi asla unutmayacaklarını haykırdılar.

Vatandaşlar Türk Bayrakları ile alanları doldurdu

15 Temmuz ülkemiz açısından oldukça önemli tarih. Geçtiğimiz sene yaşanan, FETÖ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilmeye çalışılan ve Türk Milletinin kahramanca mücadelesi sonucu geri püskürtülen Darbe girişiminin birinci senesinde hayatlarını kaybeden 249 kahraman şehidimiz çeşitli etkinliklerle anıldı. Geçtiğimiz akşam saat 20.00’de Anıtpark’ta başlayan anma programına binlerce vatandaş Türk Bayrakları ile katılım sağladı. Gölcüklüler hep birlikte FETÖ Terör Örgütünü ve darbecileri lanetlerken, şehitlerimizi dualarla andı.

Anma etkinliğine binler katıldı

İlçemizde Anıtpark’ta gerçekleştirilen etkinliklere Gölcük Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Dz. Ana Üs Komutanı Mehmet Baybars Küçükatay, Kaymakam Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, İlçemizin Siyasi Parti Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri, STK ve Dernek Başkanları ve on binlerce vatandaş katıldı.

Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu

Gölcük Anıtpark’ta yapılan anma etkinliği saat 21.30’da Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim Tilavetleri ile başladı. Ardından anma etkinliğine katılım sağlayan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in konuşmalarına geçildi.

Altıntaş, “Bizler birlik ve beraberliğimiz ile güçlüyüz”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, anma etkinliğinde yaptığı konuşmada şu sözleri dile getirdi: “Bugün ülkemizi karanlığa götürmek isteyen, milletimizi bölmek isteyen darbecilerin yapmak istedikleri ve başaramadıkları hain kalkışmanın birinci yılını yaşıyoruz. Siz değerli ve aziz milletimizin kararlı duruşu, kahramanca mücadelesi darbecilerin gözünü korkutmuş, planlarını suya düşürmüştür. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz anma etkinliğimize katılan halkımıza teşekkürlerimizi sunuyor, Allah’tan bir daha böyle olaylar yaşanmamasını diliyorum. Bizler birlik ve beraberliğimiz ile güçlüyüz. Bunu da bir yıl önce bugün tüm dünyaya gösterdik” şeklinde konuştu.

Ellibeş, “Milletimiz gücünü darbecilere göstermiştir”

Başkan Ellibeş konuşmasında, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz birlik ve beraberliğimiz ile ülkemizin geleceğinin sağlam olduğunu görüyorum. 15 Temmuz bizim için kara bir gün, halkın iradesine  ve milli  iradeye yapılan bir darbe girişimidir. Demokrasinin üstünde, halkın iradesinin üstünde hiçbir güç bizim üstümüzde yönetim olarak etkin olamaz. İşte bu darbe girişiminde bulunan vatan hainlerine demokrasi aşığı halkımız gereken cevabı çok net olarak verdi ve hamdolsun darbe kalkışması ve ihanet girişimi son anda söndürülüp püskürtüldü. Tabi ki mutlaka bu girişimi başarılı püskürtmenin temelinde Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın ortaya koyduğu irade önemli oldu, o iradenin arkasına milyonlar takıldı Türkiye’de yaşayan her bir insan destek verdi ve bu darbe girişimi püskürtüldü. O kara gecede hain darbeciler yüzünden hayatlarını kaybeden 249 Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimiz, Gazilerimiz ve aziz milletimiz her zaman kalbimizde olacaksınız” dedi.

İlçemizdeki tüm camilerden sala okundu

Konuşmaların ardından 22.30-23.15 saatleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabı vatandaşlarca dinlenildi. Saatler 00.13-00.30’u gösterdiğinde ilçemizdeki tüm camilerden Sala okundu.

Beğeni topladılar

Gölcük’teki anma etkinliğine Gölcük Donanma Bando Ekibi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı katılarak, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri gösterileri ile vatandaşların beğenisini topladı.

Vatandaşlar hainleri lanetledi

Etkinlikte bir yıl önce darbe girişiminde yaşanan olayların sinevizyon da vatandaşlara gösterimi yapıldı. Birçok vatandaş FETÖ’cülerin yaptıklarını dikkatle izlerken, Türk Milletine yapılmak istenen kötü olayları nefretle izlediler ve hainleri lanetlediler.

Vatandaşlar alanı terk etmedi

Anma etkinlikleri sabaha kadar devam etti ve birçok vatandaş alanı terk etmedi. Vatandaşlara 02.30-03.10 ve 05.30-06.00 saatleri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka hitabı dinletildi. Anma etkinliğinin ilk günü yoğun katılımla sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.