DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Enkaz Altından Dünya Rekoruna

Enkaz Altından Dünya Rekoruna
25.07.2017
817
A+
A-

Enkaz Altından Dünya Rekoruna

Serbest Dalış rekortmeni Ufuk Koçak 17 ağustos 1999 depremi şehitleri anısına saygı dalışı yaparak enkaz altında kaldığı her gün için 10 metre dalarak 30 metre ile yeni dünya rekoruna hazırlanıyor. Bu münasebetle Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e ziyarette bulunan Ufuk Koçak desteklerini istedi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmasında, “Engelli vatandaşlarımız bu toplumun birer parçasıdır, onları toplumdan ayrı tutmak mümkün değildir. Buna Gölcük Belediyesi olarak izin vermemiz mümkün değildir. Dünya var olduğu, hayat devam ettiği süre içerisinde he zaman Engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ufuk kardeşimiz, bize engellilerin aslında hiçbir engeli olmadığını göstermek adına yapacağı dalış rekor denemesinde başarılar diler konuyla ilgili olarak kendilerine destek olacağımızı ifade eder tüm Gölcük halkı Ufuk kardeşimizin arkasında olduğunu bilmesini isterim” dedi.

17 Ağustos 1999 Şehitleri Anısına Dalacak

17 ağustos 1999 depreminde enkaz altında 3 gün kalarak ayaklarını kaybeden Ufuk Koçak başarılarını bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Türkiye’nin ilk engelli dalış eğitmeni olan Koçak, bir çok engellenen insanı su altının büyülü dünyasıyla tanıştırmış ve onları bu konuda destek ve önderlik etmiştir. Rüzgar sörfü, su kayağı, yelken, tırmanış gibi bir çok ekstrem sporunda yapmaktadır. 23.07.2014 yılında Antalya kaşta paletsiz değişken ağırlık cmas dünya rekorunu kırarak engelliler kategorisinde dünyada bir ilki başlatmıştır. Koçak 2015 yılında dünyanın en uzun ve zor 10 yolu arasında gösterilen 508 km antik likya yolunu 75 gün de tamamlayarak yine bir ilke imza atmıştır. Çevresinde Ufuk engel tanımaz olarak bilinen Koçak bu yılda 17 Ağustos 1999 depremi şehitleri anısına saygı dalışı yaparak enkaz altında kaldığı her gün için 10 metre dalarak 30 metre yeni dünya rekoruna hazırlanıyor. Rotary 2420 bölgenin ana sponsorunda gerçekleştirilecek bu dalışla deprem bilinci oluşturarak engel ve engellik konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. 1999 depreminin 18 yılında Değirmendere’de depremde sular altında kalan kente dalış yapacak.16 Ağustos saat 11.00 da gerçekleştirilecek olan bu dalış uluslar arası hakemler kontrolünde yapılacaktır. ODTÜ sporcusu Koçak bu anlamlı günde hem deprem şehitleri anmak hemde dünya çapında bir başarıya ortak olmak için bütün herkesi Değirmendere’ye bekliyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.