DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük Down Cafe görkemli törenle açıldı GÖREVİMİZ SAHİP ÇIKMAK

Gölcük Down Cafe görkemli törenle açıldı GÖREVİMİZ SAHİP ÇIKMAK

Gölcük Down Cafe görkemli törenle açıldı

GÖREVİMİZ SAHİP ÇIKMAK

Gölcük’te 3 ay önce kurulan +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği kısa sürede başarılarını kanıtladı. Dernek Başkanı Belgin Rumelioğlu Abanoz ve Yönetimi Türkiye’de birkaç, Kocaeli’de ilk bulunan Down Cafe’yi ilçemize kazandırdı. Gölcük Down Cafe’nin açılış törenine çok sayıda katılım sağlandı.

Gölcük açılışa yoğun ilgi gösterdi

Açılış törenine Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Eski Vatan Partisi Gölcük İlçe Başkanı Gürsel Albayrak, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Levent Altun, Kocaeli Otistik Derneği Başkanı İlkin Kılıçaslan, Gölcüklü Sanatçı Fatih Abanoz, ilçemizin STK ve Oda başkanları, Daire müdürleri, davetliler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Törene Down Sendromlu çocukların mutlulukları damga vurdu

Gölcük’te Down Sendromuna büyük bir farkındalık yaratacak olan +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği kurulduğu günden bugüne hedeflerine ulaşmayı başardı. Dernek Başkanı Abanoz, yönetimiyle gece gündüz çalışarak Türkiye çapında sayısının oldukça az olan Down Cafe projesini Gölcük’e taşıyarak önemli bir işi başardı. Gölcük Down Cafe dün büyük bir coşkuyla açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine katılım sağlayan birçok davetli cafeye destek amaçlı satılan ürünleri aldı. Açılış törenine Down Sendromlu çocukların mutlulukları damga vurdu.

Abanoz, “Bizlere destek veren ve projemizin hayata geçmesini sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum”

Açılış töreninde ilk olarak konuşma yapan Dernek Başkanı Belgin Rumelioğlu Abanoz, şu konuşmayı yaptı: “Bugün burada bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ekibimle 3 ay önce çıktığımız bu yolda çok yoğun çalışarak önemli işleri başardık. Gölcük’te Down Cafe projemizi gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde anlatarak destek istedik. Bizlere destek veren ve projemizin hayata geçmesini sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle bu yola çıkmamda bana büyük kuvvet veren canım babama, eşime de teşekkür ediyorum. Büyük bir hayali gerçeğe dönüştürdük” dedi.

Altıntaş, “Bizler Kaymakamlık olarak sizlere her zaman destek vereceğiz”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “Gölcük’te önemli hizmetlerde bulunan Gölcük Down Sendromlular Derneği’ni oldukça önemsiyor, attıkları bu güzel adımda kendilerine başarılar diliyorum. Bizler Kaymakamlık olarak sizlere her zaman destek vereceğiz” dedi.

Ellibeş, “Down Cafe Gölcük için çok önemli”

Başkan Ellibeş, “Bugün Gölcük için önemli ve güzel bir gün. Down Cafe’nin ilçemize açılmasından büyük bir mutluluk ve memnuniyet duyuyorum. Down Sendromlu çocuklarımız bu cafede hem çalışacak hem de sosyal hayata adapte olacak. Bu sebeple bu cafe Gölcük için çok önemli. Bu süreçte cafenin açılmasında yoğun emek veren Belgin kardeşimizi ve ekibini kutluyorum.”

Yılmaz, “Bu güzel derneğe destek olmaktan mutluluk duydum”

Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, “Gölcük Down Sendorumlular Derneği’nin kurulmasını da bu cafenin açılmasını da her zaman çok önemsemiştim.Bu güzel derneğe destek olmaktan her zaman mutluluk duydum. Bundan sonra da bu güzel derneğe ve cafe’ye destek olmalıyız. Göclük Down Sendromlular Derneğine çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Gürol, “Down Cafe Gölcük için çok güzel bir oluşum”

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, “Gölcük’e açılışı yapılan Down Cafe’nin güzel yürekli sahiplerini ve siz değerli dostlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Down Cafe Gölcük için çok güzel bir oluşum. Bu cafe’ye emek veren herkesi kutluyor, çocuklarımızın her yüzünün gülmesini diliyorum” dedi.

Şenemre, “Gölcük Down Sendromlu çocuklarına sahip çıkmak zorunda”

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Nurettin Şenemre, Down Cafe’ye olan desteklerinden ötürü Dernek Başkanı Belgin Rumelioğlu Abanoz’dan teşekkür plaketi aldı. Şenemre, törende şu konuşmayı yaptı: “Belgin kardeşimi ve ekibini bu güzel çalışmasından ötürü tebrik ediyorum. Çıktıkları bu güzel yolda kendilerine başarılar diliyorum. Gölcük Down Sendromlu çocuklarına sahip çıkmak zorunda. Bu yüzden kentin ileri gelenleri, iş adamları bu güzel derneği her zaman desteklemeliler. Gölcük’e kazandırılan Down Cafe birçok down sendromlu çocukların yüzünü güldürecek, ailelerini de mutlu edecek” dedi.

Abanoz, “Kızımla gurur duyuyorum”

Dernek Başkanı Belgin Rumelioğlu Abanoz’un babası Mustafa RUMELİOĞLU, duygulu bir konuşma yaptı. Abanoz, “Kızımı böylesine güzel bir oluşuma imza atmasından ötürü kutluyorum. Kendisiyle gurur duyuyorum. Her zaman kızımın yanında ve destek olacağım” dedi.

Down Cafe alkışlar eşliğinde hizmete girdi

Konuşmaların ardından büyük bir coşkuyla Gölcük Down Cafe’nin açılış kurdelesi Kaymakam Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Down Sendomlular Derneğinin sevilen ismi Hüseyin, Dernek Başkanı Belgin Rumelioğlu Abanoz tarafından kesilerek hizmete açıldı.

Sanatçı Fatih Abanoz mini bir konser verdi

Cafe’nin hizmete açılmasının ardından Gölcüklü Sanatçı Fatih Abanoz, mini bir konser vererek, güne ayrı bir güzellik kattı. Derneğin sevilen ismi Hüseyin’de Fatih Abanoz’un şarkılarına eşlik etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.