DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İLÇEMİZİN GURURU ÖZSERBESLER,

04.07.2017
1.682
A+
A-

 

CUMHURBAŞKANININ SAVUNMA SANAYİ AÇIKLAMASI

Bu aileyi çok yakından tanırım. Rahmetli Ali Amca çok muhterem bir adamdı ve beni çok severdi. Onun elleriyle yaptığı tulumba tatlılarını “Haydi gel, oğlum sen bunu seversin” diyerek ikramını hiç unutmam. Bana hayat hikayelerini anlatırdı. Müthiş etkilenirdim ve Ali Serbes Amcayı çok sever ve sayardım. Yıllar birbirini kovaladı Ali Amca aramızdan ayrıldı, ama ardından Fahrettin Serbes gibi işini seven, saygı duyan ve her zaman Babası Ali Serbes’ten aldığı feyzle bayrağı dalgalandıran bir adamdır. Sonra pırıl pırıl iki oğlu Ercan ve Yavuz, üçüncü kuşak olarak işlerine sahip çıktılar ve çıta her geçen gün baba ve oğullarının omuzları üzerinde yükseldi. Öserbesler artık bir marka oldu. Yöre halkının vazgeçilmez ağız tadı olmanın yanı sıra sıcak sohbetlerin aile buluşmalarının da adresiydi. Altmış yıllık süre içerisinde kuruluş felsefelerine bağlı kalıp, sürekli yükselen bir değer olmak hiçte kolay değil. Ama işin içerisinde sağlam temellerle kurulmuş bir müessese ve onu devralan aynı sağlamlıktaki ,insanlar olunca, başarılı olmakta zaten kendinden geliyor. Bugün sadece Gölcük’te değil, çevre ilçelerde de Özserbeslerin adını duymayan yoktur. Özserbesler Gölcük Halkıyla bütünleşip, adeta bir aile olmuşlardır. Yöremizde yaşayan insanların en samimi adreslerinden biri olmayı başaran ve bugün bayrağı dalgalandırmaya devam eden başta Fahrettin Abi olmak üzere, oğulları Yavuz-Ercan, tüm Serbesler Ailesini kutlamak ve başarılarının devamını dilemek bu ilçede yaşayan bir insan olarak bizlerin de görevidir. 1957 Yılının sımsıcak bir Temmuz’unda Gölcük’e “Merhaba” diyen ve aradan geçen altmış yıl gibi kocaman bir zaman dilimi içerisinde o sıcaklığı hiç soğutmayan, devam ettiren Özserbeslerin Kurucusu Ali Serbes Amcamı rahmet ile anarken, bugün bir marka olan Özserbesleri başarıyla idare eden Fahrettin Serbes oğulları Yavuz ve Ercan Serbes’i candan ve gönülden kutluyor, nice altmışlı yıllara diyorum.

 

CUMHURBAŞKANININ SAVUNMA SANAYİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Pendik’teki, Gemi Denize İndirme töreninde yaptığı konuşmaları takdir ediyor ve verdiği mesajları da son derece önemli buluyorum. Milli Gemi Projesi çerçevesinde Türk Deniz Kuvvetlerine katılan Şanlı Firkateynimiz denizlere Türk hakimiyetinin bayrağını dalgalandıracak olmanın gururunu yaşarken, projenin yeni gemilerle devam edecek olması son derece kıvanç verici. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılını hedef göstererek, Türkiye’nin askeri alanda tamamen yerli kaynakları kullanacağını ve dışa bağımlılığın biteceğini ifade etti. Bu son derece önemli. Altını çizdiği bir başka konu ise, “Bu önemli Savunma Sanayi Projelerinde önümüzü kesmek isteyenler olacaktır, ancak biz kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” dedi. Evet, hain düşünceliler her zaman vardır. Kumpas davaları olan Balyoz ve Askeri Casusluk gibi davalarda MİLGEN Projelerini yürüten ve her biri bir dahi ve başarılı askerler olan komutanlar vardı. İşte Deniz Kuvvetlerinin önünü kesme çabalarından bir tanesi de bu kumpas davalarıdır. Sayın Cumhurbaşkanı bütün bunları bildiği için kararlılığını ortaya koydu, milletçe milli bir sanayi yolunda her türlü savunma unsurunu yerli ve milli yapma yolunda millet olarak devletin tabi ki yanındayız. İnşallah Türkiye bu savunma sanayi alanındaki başarılarına çok büyük başarılar katarak dış ülkelere de gemi ve diğer sanayi unsurlarını satabilen bir güce ve konuma kavuşur.

 

BAŞARI

Başarı deyince aklımıza farklı şeyler gelir. Toplumun gözünde başarı; iyi bir maddi gelir getiren kariyer, büyük bir ev, lüks bir arabadır. Aslında bunlar başarılı olmanın tanımı olamaz. Ralph Waldo Emerson ‘in başarıyı şöyle tanımlamıştır:

BAŞARI ;

Sık sık gülmek ve çok sevmektir

Akıllı insanların ve çocukların sevgisini kazanmaktır;

Dürüst eleştirmenlerin onayını almak;

Sahte dostların arkadan vurmalarına dayanmaktır.

Güzeli sevmektir;

Herkesin en iyi yanlarını bulmaktır.

Karşılık beklemeyi hiç düşünmeden kendiliğinden vermektir.

Geride ister sağlıklı bir çocuk, ister kurtarılmış bir ruh, ister bir parça yeşil bahçe,ister iyileştirilen bir sosyal durum bırakarak dünyanın iyileşmesine katkıda bulunmaktır.

Gönlünce eğlenmek ve gülmek,

Kendinden geçerek şarkı söylemektir.

Tek bir kişi bile olsa, birinin sizin varlığınızdan ötürü daha rahat nefes aldığını bilmektir.

İşte tüm bunlar başarılı olmaktır.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.