DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Mezarlığın duvarı ne zaman tamamlanacak?

Mezarlığın duvarı ne zaman tamamlanacak?
30.07.2017
899
A+
A-

Mezarlığın duvarı ne zaman tamamlanacak?

Geçtiğimiz yıllara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafında Yukarı Değirmendere’de bulunan ve Değirmendere’nin en eski mezarlığı olan Değirmendere Mezarlığı’nın yan duvarlarını yarım bırakması çevredeki vatandaşları tedirgin ediyor.

Mezarlığın sadece ana caddeye bakan kısmı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçemizde birçok mezarlıkların yan duvarları yenilenmiş ve güzel bir görünüm elde edilmişti. İlçemizde ki diğer mezarlıklar gibi  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Yukarı Değirmendere’de bulunan ve Değirmendere’nin en eski mezarlığı olan Değirmendere Mezarlığının ana caddeye bakan kısmın duvarlarını yapıp yerleşim yeri olan ara caddeye bakan duvarları yapmayarak yarım bırakması çevredeki vatandaşları büyük sıkıntıya soktu. Bir yıldır mahalle sakinlerinin büyük uğraş verdiği mezarlık duvarı geçtiğimiz kış yağan yoğun yağmurlar nedeniyle oluşan heyelan nedeniyle mezarlıkların bir kısmında açılma riski meydana gelmiş durumda ve mahalle sakinleri biran önce yarım kalan mezarlık duvarının tamamlanmasını istiyor.

Örs, “Mezarlığın duvarı örülene kadar bu işin peşini bırakmayacağız”

Mahalle sakinlerinden Gonca Örs, ” Geçtiğimiz yıllarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Gölcük’te birçok mezarlığın çevresinde ki duvarları yeniledi. Bu mezarlıklardan biri de bizim evin hemen yanında ki Değirmendere Mezarlığıydı.  Ekipler mezarlığın ana caddeye bakan duvarını iyi güzel yaptılar da bizim evlerin olduğu sokağı yapmadan yarım bırakıp gittiler. Bir senedir Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne, Gölcük Belediyesi’ne hatta Ankara Bimer’e kadar yazı yazdım. Ankara’dan gelen cevapta söz konusu olan duvarın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ve Kocaeli Valiliği’ne bildirildiği yazıyordu. Ben bu konuyu Gölcük Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş ile görüşmek istedim ama görüştürmediler. Geçtiğimiz kış aşırı yağmurlardan mezarlık kenarında toprak kayması meydana geldi, ağaçlar devrildi. Hatta mezarlıklardan birçoğunun açılma durumu oldu. Bu konuyu da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa’ya yazdım. Ekipler geldi sadece devrilen ağacı kestiler, etrafta ki dalları topladılar ve gittiler. Mezarlık kenarında toprak kayması devam ediyor ve duvar örülmediği sürede devam edecek. Biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yarım bıraktıkları işi tamamlayarak mezarlık kenarında ki duvarın örülmesini istiyoruz. Mezarlığın duvarı örülene kadar bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.