DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

YO-YO TESTİ yapıldı

YO-YO TESTİ yapıldı

Kocaeli Birlikspor’da

Sezonun hazırlıklarını aralıksız sürdüren 2.Lig temsilcimiz Kocaeli Birlikspor’da sporculara Yo-Yo Testi uygulandı. Bireysel performansın ölçüldüğün test maçlar başlamadan önce tekrar uygulanacak

YO-YO TESTİ YAPILDI

Yeni sezonun hazırlıklarını son hızla sürdüren Kocaeli Birlikspor’da önceki gün (pazartesi) akşam antrenmanında oyunculara bip testi olarak da bilinen Yo-Yo Testi uygulandı. Oyuncuların aerobik güç ölçümünün yapıldığı test için önce parkur hazırlandı. Ardından oyuncular 3 gruba ayrıldı ve sırayla, 2 bip sesi arasında 20 metrelik parkuru artan tempoda koştu. Bip sesinde dönüşü tamamlayamayan oyuncu önce ilkinde ihtar edildi, ikincisinde testten çıkarıldı. Testle oyuncuların kişisel güçleri ölçüldü.

İKİNCİSİ DE OLACAK

Futbolcuların performansından memnuniyet duyan teknik direktör Cem Sinan Vergül, “Bugünkü testi yapmamızın nedeni; çocuklarımızın dayanıklılıkla alakalı durumlarını öğrenmekti. Bundan sonra ilk testin sonucuna göre uygulayacağımız antrenmanlarla ne derece performans geliştirdiğimizi görmek için müsabaka dönemi öncesinde ikinci testi de uygulayacağız. Bu bizim için önemli. Çocukların bireysel antrenman programıyla alakalı yapacağımız hazırlıklar için de veri olacak. Sonuçları değerlendireceğiz. Ve ilk testi bitireceğiz. Yapılması gerekenleri de konuşacağız” dedi.

İLK HAZIRLIK MAÇI

Sezon başlayana kadar çok sık hazırlık maçı yapacaklarını belirten teknik patron Cem Sinan Vergül, “İlk hazırlık maçımızı 22 Temmuz cumartesi günü saat 17.00’de Şanlıurfa ekiplerinden Karaköprü Belediyespor ile Alparslan Türkeş Stadı’nda oynayacağız. Öncesinde de maç yapmak istiyoruz ancak görüştüğümüz takımlar erken olduğu için olumlu dönmüyorlar. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kampa gidene kadar en az 2 olmak kaydıyla 3 maç yapmak istiyoruz. Yapabilirsek takımımız için güzel, takımı değerlendirme noktasında da bizim için iyi olacak” şeklinde konuştu.

YO-YO TESTİ NEDİR?

Uygulama: 3 sıra koni sıralanır. Şeritler arası mesafe koşular için 20 metre, dinlenme için 5 metredir. Sporcu orta sıranın arkasından gelen komutla 20 metre mesafeyi koşmaya başlar. Sporcu son sıradaki koninin etrafından CD’den gelen bip sesiyle geri dönerek çıkış noktasına gelir. Deneklerin sonraki her 20 metrelik gidiş dönüşe başlamadan önce 10 saniye aktif dinlenme zamanları vardır. Aktif dinlenme esnasında sporcular üçüncü koninin etrafında yürüyerek veya jogging yaparak çıkış noktasına tekrar gelmek zorunda. Test süresince belli aralıklarla gidiş dönüş hızı artırılır. Bu artırımlarla test devam ederken, eğer sporcu istenilen zamanda gidiş dönüşü tamamlayamazsa bir ihtar alır. İkinci başarısızlığında testten çıkarılır.

Avantajları

1.Takım sporlarına kolayca uygulanabilir.

2.Kolayca uygulanabilir.

3.Takim içi gruplama yapmak için ideal bir yöntemdir.

4.Yaygınlığı dolayısıyla dünya çapında bir değerlendirme yapılabilir.

Dezavantajları

1.Hava şartları v.b. durumlar aynı ortamda test yapmayı engelleyebilir.

2.Test kuralları kişisel özelliklere göre avantaj veya dezavantaj sağlayabilir. Örnek olarak iyi dönüş yapabilen sporcular avantajlı durumda olacaktır.

3.Testin maksimal bir test olduğunun unutulması spor yaralanmalarına sebep olabilir.

Ne zaman?

Test sezon başı aerobik koşuların olduğu dönemde ve koşu planlamasının sonunda yapılabilir. Gelişim rakamsal olarak tespit edilebilir. Sakatlık sonrası sahaya dönüşte yine önemli bir değerlendirme yöntemi olabilir. Müsabaka dönemi ortasında ve devre arasında uygulanabilir.

Puan: Deneğin aldığı skor, testi yapamadığı ana kadar elde ettiği mesafe ile ölçülür.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.