DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Değirmendere festivalleri ile adından sıkça söz ettirecek

Değirmendere festivalleri ile adından sıkça söz ettirecek
20.08.2017
841
A+
A-

Değirmendere festivalleri ile adından sıkça söz ettirecek

Gölcük belediyesi 8. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivalinin genel koordinatörlüğünü yapan Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri ve aynı zamanda Sanat Galerisi Müdürü E. Fatih Bayram festival hakkında bilgi verdi.

Bayram, ” Gölcük Belediyesi olarak Uluslararası bir başarıya imza attık”

Röportaj isteğimizi kırmayan Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri ve aynı zamanda Sanat Galerisi Müdürü E. Fatih Bayram, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: ” 8 yıldır kesintisiz olarak uluslararası alanda devam eden kırkyama festivali her geçen gün daha farklı kitlelerden farklı insanlara ulaşma imkanı sağlıyor. Burası gerçekten bir teknik paylaşım atölyesi oldu genel anlamda. Sadece bir stantla değil herkes birbiri ile paylaşabiliyor. Burada gerçekten farklı insanların farklı kültürlerin paylaşımı oluyor. Çünkü baktığınız zaman uluslararası bir festival ve insanlar farklı kültürlerin farklı tekniklerini görebiliyor. Bu her zaman her yerde olabilecek bir imkan değil. Gölcük Belediyesi bu anlamda Sayın Başkanımıza bu anlamda çok teşekkür etmek istiyoruz. Kırkyama ailesini büyük bir aileyi her sene bir araya getiriyor ve bunu uluslararası alanda yapıyor. O yüzden biz artık Gölcük Belediyesi olarak bu festivalin gerçekten insanların sabırsızlık beklediği bir festival haline getirdik. O yüzden de ben festivalimize katılan herkesin gerçekten büyük bir merakla ve şevkle geldiğini görüyorum.  Bu sene Eskişehir, Samsun, Ordu, Antalya, İzmir, Bursa ve Edirne’den sırf festival için insanlar otobüsler tutarak geldi.  Festivalimizdeki memnuniyeti gerçekten hissediyoruz. Festivalimiz Turizm ve Kültür Bakanlığı ve Unesco’da proje ortağımız buda zaten festivalimizin ciddiyetini ve kalitesini ortaya konuyor. Çünkü Unesco’nun birlikteliğinde yaptığımız bir festival ve somut olmayan kültürel mirasa biz önem veriyoruz. Bu yönden de zaten açılış günümüzde de Sayın Unesco Türkiye Milli Komisyon Başkanımız Sayın Prof. Dr. Öcal Oğuz’da aramızdaydı. O yüzden inşallah her yıl daha da büyüyen daha da değişik etkinlikleriyle dolu dolu üç gün geçirdiğimizi düşünüyorum. İnşallah insanlara bir nebzede olsa eskilere yenilere bir katkımız olduysa ne mutlu bize” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.