DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÖLCÜK FESTİVALLERİN BAŞKENTİ OLDU

GÖLCÜK FESTİVALLERİN BAŞKENTİ OLDU
18.08.2017
1.007
A+
A-

Kırkyama Festivalinin 8.si yoğun katılımla başladı

  1. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği- Çalıştayı; Gölcük belediyesi tarafından büyük bir katılım ile Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda başladı.

Katılım çok yoğun oldu

Festivale Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve eşi Funda Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve eşi Feriha Ellibeş, Belediye Başkan Yardımcıları Levent Değirmenci, İbrahim Tektaş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burçak Kırca, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri,  Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hafiz Arvas, Milli Eğitim Şube Müdürleri Ömer Kızıldağ ve Yakup Alptekin, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Sanat Galerisi Müdürü Fatih Bayram,, Gölcük Kent Konseyi Emekliler Meclis Başkanı Recep Akel, Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim,  AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saime Yelken, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürü İrfan Çavuş,  Çalıştay Unesco Türkiye Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, İlçe Turizm Birlik Müdürü Ayşe Dışpınar ve vatandaşlar katıldı.

7 Yabancı Ülkeden kırkyama sanatçıları katıldı

Bu yıl 8. sini gerçekleştirildiği Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı’nın ana hedefi olarak, Ulusal ve Uluslararası nakış ve kırkyama sanatçılarını bir araya getirerek bilgi alışverişi, iletişim ve etkileşim sağlamaktadır. Gelenekselleşme yolunda ilerleyen Uluslararası Nakışklı Kırkyama Şenliği Çalıştayı’nın bu nedenle önümüzdeki yıllarda da devam ettirerek geleneksel olarak devam etmesi planlanıyor. Gölcük Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği- Çalıştayı’na 80 Türk ve 7 yabancı ülkeden ( Mısır, Kore, Macaristan, Kırgızistan, Makedonya, Saraybosna, Kosova) kırkyama sanatçıları katıldı.

Başkan Ellibeş’e teşekkür belgesi takdim edildi

8.Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği- Çalıştayı resmi açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Gölcük Belediyesi Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisinin sunulması ile devam etti. Makedonya- Türk Kadınları Derneği Başkanı Suzan Musli konuşmasında, “Bu yıl Nisan ayında Gölcük Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ellibeş’ in sayesinde eğitim grubu Makedonya’ya geldi. Fatih Bey başkanlığıyla 40 kadına eğitim verildi. İlk kez böyle bir proje oldu. Gölcük Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e teşekkür belgesini takdim etti. Çalıştay’a katılan sanatçılardan Mısırlı Ekramy Hanafy Ahmed Mahmoud ise bu çalıştay’da olmaktan mutluluğunu dile getirirken emeği geçen herkese teşekkür etti.Ardından konuşmaların yapılmasıyla devam etti.

Düzenlenen festivaller Gölcük’e ayrı bir renk kattı

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ” Dün gibi hatırladığımız birinci Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği’nin bu sene 8. sini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. O günlerde gündeme getirdiğimizde kırkyama nedir nasıl bir sanatsal etkinliktir soruları ile çok muhatap olmuştuk. Hepimizin ninelerimizin annelerimizin büyüklerimizin sandıklarında yamalı seccadeler, yatak örtüleri çıkardı. Bende zannediyordum ki bu sadece Türk Milletine has bir özellikle diye biliyordum. İşin içine girince dünyanın bir çok ülkesinde böyle bir miras olduğunu öğrendik. O zamanda biz bu festivali uluslararası düzeye taşıyarak bütün dünyada ki eserleri ve sanatçıları bir araya getirmeyi hedefledik. Biz Gölcük Belediyesi olarak nbu yola çıktıktan sonra diğer paydaşlarımız ve Unesco başta olmak üzere Kültür Bakanlığımız ve bu yörede bu  sanata değer veren değerli hanımefendiler ile birlikte halk Eğitim Merkezi’miz başta olmak üzere bütün kurs hocalarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün geleneksel hale getirdiğimiz ve sekizincisini gerçekleştirdiğimiz bir festival başlıyor. Gölcük Belediyesi olarak her zaman dediğimiz gibi ” Birlikte Başardık” diyoruz. Nihayetinde biz bu başarıyı hep beraber başardık. Bu sene festivalimize 8 ülkeden sanatçılarımız katıldı. Ayrıca bizim ülkemizin de değişik bölgelerinden kırkyama sanatçılarımız katıldı. Bu sene festivalimizde tam 40 standımız açıldı. 300 e yakın sanatçımız eserlerini sergilemek için festivalimize katıldı. Son olarak şunu eklemek isterim belediyeler olarak altyapıyla, üstyapıyla, cadde ve sokaklarla, temizlikle, çevreyle asli vazifemiz olarak ilgileniyoruz. Bunları yapmak birinci önceliğimiz ve sorumluluğumuz ama bunun yanında sosyal sorumluluk projeleri, kültürel ve sanatsal etkinlikler mutlaka bu çalışmalarımızı taçlandırıyor ve daha da güçlendiriyor. Bu bağlamda ilçemizde hersene 4 tane Uluslararası düzeyde sanatsal etkinliğimiz devam etmektedir. En eskisi ve köklüsü Ahsaş heykel Sempozyumu idi. Kırkyama festivalimiz ,Uluslararası Seramik Sempozyumu ve Etkinlikleri, Uluslararası Düzeyde Fotoğraf yarışmamızı başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Bundan sonraki süreçte de amacımız bu festivalleri devam ettirmek olacaktır. Ben bu güzel etkinliğin hazırlanmasında emek ve katkılarını gösteren, esirgemeyen tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Yurtdışından gelen sanatçılarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Altıntaş, “Uluslararası düzeyde yapılan bu etkinliklerimiz Gölcük’ümüzün marka değerini arttırmaktadır”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, ” Bildiğiniz gibi Gölcük, Değirmendere genel olarak kültürel, sanatsal, sosyal faaliyetlerle hergün kendinden bahsettiriyor. Uluslararası düzeyde yapılan bu etkinliklerimiz Gölcük’ümüzün marka değerini arttırmaktadır. Bugün de burada geleneksel bir sanatın geleceğe taşınması konusunda Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalarını görüyoruz. Yine birlikte yapılan birçok hem Uluslararası alanda hem de milli olarak birçok bu işe gönül veren sanatsever vatandaşımızın ve kurumlarımızın bugün burada açtıkları stantlar ve bu faaliyete katılmaları bizi çok mutlu ediyor. Kırkyama bildiğiniz gibi parça kumaşların birleştirilerek yeni eserler meydana getirilmesi ve onun parça kumaşları kullanılması. Birde burada çok güzel sanatsal değerler üretiliyor. Başkanımızın ve arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar ile bu faaliyetlerin bundan sonrada daha iyi şekilde devam edeceğine inanıyorum. ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarda hepinizi yine görmek istediğimi belirmek istiyorum. Tekrar emeği geçen bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Gelecek nesillere güzel bir miras bırakılıyor

UNESCO Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, “Belediyemizin başlatmış olduğu ve sürdürdüğü bu faaliyeti ne denli önemli olduğuna , gelecekte atılan bu tohumun ne denli sonuçlar vereceğine siz de biz de bir yorum getiremeyebiliriz; ama gelecek kuşaklar bunun değerini başka yorumlayacaklardır” dedi

Katılımcılara plaket ve sertifikaları takdim edildi

Festivalde konuşmaların ardından Çalıştay konuşmacılarına plaket ve sertifika takdimi yapılırken, kurulan stantlar gezildi. Ardından Kaymakam Mustafa Altıntaş’ın eşi Funda Altıntaş  ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in eşi Feriha Ellibeş  ile birlikte Sanat Evinde Keçeci Mehmet Yılmaz ve Zülfiye Kaçar’ın hazırlamış olduğu  serginin açılışını gerçekleştirerek eserler hakkında bilgi alarak birbirinden güzel eserler göz attı. Kırkyama Festivali’nin renkli bir yanını daha bizlere tanıtarak güzel bir ortam içerisinde yapılan sergide, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Başkan Mehmet Ellibeş sergide emeği Keçeci Mehmet Yılmaz ve Zülfiye Kaçar ile birlikte günün anısına fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.