DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

SAVDES-SEN KOCAELİ’DEN YENİ HUKUK ZAFERİ

SAVDES-SEN KOCAELİ’DEN YENİ HUKUK ZAFERİ

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası Kocaeli Bölge Şube Başkanlığı üyesi Sabri Genç’e eşit işe eşit ücret ödenmesi hususunda hukuki destek verdi.

Savdes-Sen Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu çalışanı üyemiz Sabri Genç eğitim teknolojileri uzmanı olarak görev yapmaktadır. Genel İdari Sınıfında çalıştığından dolayı yükseköğretim tazminatı alması konusunda çalıştığı kuruma dilekçesini yazmasına müteakip, amirleri tarafından onaylanıp Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Lojistik Şube Başkanlığına gönderilen dilekçe idare tarafından uygun bulunmayıp, yükseköğretim tazminatı verilmemesi kararına varılmıştır. Bunun akabinde hızlı bir şekilde Savdes-Sen Avukatlarımız Ercan Çoban ve Tezer Türkay Güven tarafından Bursa 3. İdare Mahkemesine başvuruldu.

Bursa 3. İdare Mahkemesinde 2016/1074 Esas numarasıyla idareye dava açıldı.

SAVDES-SEN KOCAELİ’NDEN HUKUKTA BAŞARI

Bursa 3. İdare Mahkemesi bizim için bu konuda bir ilk olan mağdur üyemizin eşit işe eşit ücretten yola çıkarak Uyuşmazlıkta; davacının eğitim uzmanı olarak görev yaptığı hususunda bir tereddüt bulunmadığı, bu unvanının karşılığı olarak yükseköğretim tazminatı almaya hak kazandığı anlaşıldığından, dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.

Uyuşmazlık konusu işlem hukuka uygun bulunmadığından, dava konusu işlem nedeniyle davacının yoksun kaldığı yükseköğretim tazminatının Anayasa’nın 125. Maddesi uyarınca her bir ödemenin yapılması gerektiği hak ediş tarihlerinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte ayrı ayrı hesaplanarak davalı idarece tazmini gerekmektedir. Bursa 3. İdare Mahkemesi ESAS NO:2016/1074, KARAR NO:2017/1226 kararı ile mahkeme yargılama giderleri ve avukatlık ücretleri davalı idareden alınarak davacıya verilmesine 04.07.2017 tarihinde karar verilmiştir.

SAVDES-SEN KOCAELİ ÜYELERİNİN HER DAİM YANINDA

Savdes-Sen Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre yaptığı açıklamada; “Savdes-Sen olarak üyelerimizin her zaman hukuki olarak yanlarındayız. Bu karar iş hukuku açısından bundan sonra yaşanacak bu tür olaylar açısından emsal teşkil edeceği bir gerçektir. Üyelerimiz çok şanslı hukuki olarak zaferler alıyoruz. Biz istiyoruz ki kurumumuzda çalışan devlet memurları görsünler doğru adresin Savdes-Sen olduğunu ve hep beraber sendikamıza üye olmaya davet ediyorum. Hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum “ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.