DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

SP’li kadınlar dur durak bilmiyor

SP’li kadınlar dur durak bilmiyor

Saadet Partisi Kocaeli Kadın Kolları yaz aylarında da son yılların en yüksek sıcaklıklarına rağmen çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Kadın Kolları İl ve İlçe Birim Başkanları Temmuz ayı çalışmalarını değerlendirmek ve yeni dönem çalışmalarını planlamak için Ağustos Ayı İl Divan Toplantısında bir araya geldi. Seka Park Otel Körfez Toplantı Salonunda kahvaltıyla başlayan toplantının açış konuşmasını yapan İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün konuşmasına, Temmuz ayında Kirazlıdere çayı üzerinde yapılan temmuz ayı piknikli il divan toplantısına teşkilatların yoğun katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Ardından Saadet Partisinin Mescidi Aksa’da son yaşanan olaylar üzerine Siyonist zulme karşı İslam ülkeleri yöneticilerinin şahsiyetli bir politika izlemelerini ve bir araya gelmelerini sağlamak için Yenikapı’da düzenlenen Büyük Kudüs Mitingine davet çalışmasında bütün üyeleri tek tek arayan il ve ilçe yönetimlerine teşekkür etti. Mitingle ilgili konuşmasını sürdüren Şengün;

“Bütün dünyaya ve İsrail’e ‘Biz Kudüs’e bütün bir halk olarak sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz’ demek için yaptığımız bu mitingin birçok mesajı var. En önemli mesajlarından birisi “Kutuplaşmadan ve kutuplaştırmadan da bir duruş ortaya konulabileceğini göstermesidir. Görüşü ne olursa olsun, zulme karşı duran ‘Kudüs bizimdir’ diyen herkes tek yürek, tek ses olmuştur.

Bu mitingdeki haktan yana vakur duruş, şafağın söküşünün habercisi olmuştur. Bu duruşla zalime meydan okunmuştur. Fakat biz biliyoruz ki, en büyük meydan okuyuş Saadet Partisi olarak yaptığımız bu toplantılardır. İnşallah bu zulmü elimizle durduracağımız günler de yakındır, gelecektir.” dedi.

Müftülere nikâh kıyma yetkisinin verilmesiyle başlayan polemiğe de değinen Şengün;

“Toplumu germekten, kutuplaştırmaktan başka hiçbir faydası olmayan günübirlik kavga siyasetiyle gerçek gündemden uzak bir ortamda sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Maalesef bugün Türkiye’de aile müessesi çöküyor. Bunu biz söylemiyoruz, devletin resmi rakamları söylüyor. TÜİK verilerine göre 2015’te her 100 evliliğe karşılık 21.86, 2016’da her 100 evliliğe karşı 21.22 boşanma olmuş.

Oysa bundan 10 yıl önce 2007’de boşanma oranı sadece 14.76’dır. Türkiye de son 10 yılda 1 milyon 151 bin 590 boşanma gerçekleşmiş.

Boşanma nedenlerinin ilk sıralarında ise ekonomik zorluklar var, kredi kartı borçları var. Bu durumda konuşulacak şey, nikâhı kimin kıydığı değil; aile kurumunu nasıl güçlendirebiliriz, boşanmaları nasıl azaltırız, ailelerin ekonomik sorunlarını nasıl çözeriz olmalıdır.

Polemik siyasetinden, gerçek gündemimize dönmek zorundayız. Ülkemizin gerçek meselesi üreten değil tüketen ekonomi modelidir. Bitirilen tarım, yok edilen hayvancılıktır. Çöken ekonomimiz, işsizlik gerçeğimiz, sürdürülemeyen iç ve dış borçtur. Ülkemizin gerçek meselesi yapılan yanlış yatırımlar, yürütülen yanlış politikalardır.” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti;

Erbakan Hocamızın ifadesiyle her istek, mukabil vecibeyi doğurur. Müreffeh bir ülke istiyorsak çalışacağız. Yaz döneminin bitmesiyle yeni çalışma dönemine hazırlanıyoruz. Yeni dönem, her devirde umudun adıdır. Tüm ihtilafları unutturan, hedefe kilitlenmeye ihtiyacımız olduğu anı yaşıyoruz.  Bunları idrak ettiğimiz şartlarda kendimizi daha bir derinden hesaba çekmeli, içinde bulunduğumuz şartları yeniden tarif etmeli, toparlanmalı ve yürümeliyiz. Bu yürüyüşün hedefi Saadet Partisi’nin iktidarı olmalıdır. Önümüzdeki süreçte Saadet Partisi iktidarı, Saadet Partili olan olmayan herkesin umudu olacaktır. İşte bizi hedefe taşıyacak olan umudu böyle tarif ediyoruz.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından toplantıya katılan il ve ilçe birim başkanları çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gelecek dönem çalışmaları için teklifler sundu.

 

 

YORUMLAR

  1. erol dedi ki:

    Reis Bop eşbaşkanıyım(b.israil kurucularındanım) demiş…Siyonizme üstün hizmet madalyası almış….bir cola fabrikası açıncamı Reisi yalnız bırakıyorsunuz…yakıştıramadım…!!!