DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

YAZ OKULU DOLU DOLU

YAZ OKULU DOLU DOLU

Barbaros Hayrettin Paşa Bilgi Evinde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinden biri olan tamamen ücretsi olarak hizmet veren Barbaros Hayrettin Paşa Bilgi Evi’nde okulların kapanması ile Yaz Okulları formatında eğitimler devam ediyor.

Haftanın 6 günü eğitime devam

Merkez Mahallesi’nde hizmet veren Barbaros Hayrettin Paşa Bilgi Evi’nde okul döneminin kapanması ile yaz okulu dönemi başladı. Bilgi Evi’nde yaz okulu kapsamında 7 sınıf toplam 140 öğrenci sabahtan öğlene kadar Kuran-ı Kerim dersi veriliyor. Haftanın 6 günü açık olan Barbaros Hayrettin Paşa Bilgi Evi’nde Kuran- Kerim dersinden sonra öğleden sonra öğrencilerin yeteneklerine göre bir çok aktivite ile eğlenceli saatler geçiriyorlar. Barbaros Hayrettin Paşa Bilgi Evi’nde 120 öğrenciye 6 gün boyunca 2 sınıfta satranç dersi veriliyor. Ayrıca öğrencilere pratik İngilizce ve pratik Rusça eğitimi veren Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan Uluslararası öğrenciler tarafından veriliyor. Yaz Okulu’nda öğrencilere tarihimizde örnek olarak gösterilecek kişilerin anlatıldığı örnek şahsiyetler dersi öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Bilgi Evi aktiviteler ile dolu dolu

Haftanı 6 günü eğitim verilen Barbaros Hayrettin Paşa Bilgi Evi’nde Kuran-ı Kerim dersinden sonra öğrenciler tatillerini dolu dolu geçiriyor. Yaz Okulu’nda öğleden sonra öğrencilere Pratik Rusça ve Pratik İngilizce, masa tenisi, satranç, örnek şahsiyetler, ahşap atölyesi, Türk- İslam sanatları, origami, akıl oyunları, sinema kulübü, sokak oyunları, eğlenceli boyama, eva sanat atölyesi, çivili futbol, el sanatları içerisinde takı tasarım, çini, alüminyum folyo, cam vitray, mozaik, 3 boyutlu resim tekniği, sıtrafor resim teknikleri, filografi sanatı, pul sanatı, kadife boyama, kum sanatı ve son olarak bir hafta önce başlayan ve Suriyeli çocukları çabuk adapte olabilmeleri için Türkçe dersi veriliyor.

TEOG’a girecek öğrencilere tam destek

Barbaros Hayrettin Paşa Bilgi Evi’nde TEOG sınavına girecek öğrenciler için hızlandırılmış TEOG dersleri verilmeye başlandı. TEOG sınavına hazırlanmaya başlayan 8. Sınıfa geçen öğrencilere 2017-2018 Eğitim- Öğretim’de de devam edecek. Sene sonuna kadar TEOG sınavına girecek öğrenciler Bilgi Evi sayesinde hiçbir ücret ödemeden sınava hazırlanmış olacak.

Piknikler ve kültür gezileri düzenleniyor

Barbaros Hayrettin Paşa Bilgi Evi’nde eğitimler kadar gezi ve aktivitelere de önem veriliyor. öğrenciler ve ailelerini düzenledikleri kültür turları ile tarihi illerimizden İstanbul, Ankara, Bursa, Çanakkale, Konya, Safranbolu, Edirne gibi illere düzenledikleri geziler ile tarihi kültürlerinin geliştirmelerini sağlıyorlar. Uzman rehberler eşliğinde düzenlenen geziler öğrenciler ve veliler tarafından oldukça beğeniliyor. Kültür gezilerinin yanı sıra düzenledikleri piknikler ile yine öğrencileri ve ailelerine yazın tadını çıkarmalarını sağlıyorlar.

Sportif faaliyelet çok beğeniliyor

Barbaros Hayrettin Paşa Bilgi Evi spor faaliyetlerini de önem veriyorlar ve öğrencilere yüzme kursları ile eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyorlar. Kız ve erkek öğrencilere ayrı olmak üzere verilen kurslar sıcak yaz güzlerinde öğrenciler tarafın dan oldukça seviliyor. Ayrıca güreş ve jimnastik eğitimlerinede yoğun ilgi olduğu bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.