DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ata binmelerine eşlik etti

Ata binmelerine eşlik etti

Aileleriyle doğa yürüyüşü yapan engelli çocuklar, daha sonra Başkan Karaosmanoğlu’nun eşliğinde Gebze Gaziler Dağı Tabiat Parkı At Binicilik Alanında ata bindiler.

Heyecanlarına ortak oldu,

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, engelli çocuklar ve aileleri için düzenlenen doğa gezisi ile ata binme etkinliğine katıldı. Gebze Gaziler Dağı Tabiat Parkı At Binicilik Alanında yapılan programda engelli çocuklarla yakından ilgilenen ve at binmelerine eşlik eden Karaosmanoğlu, “Engelli kardeşlerimiz, çocuklarımız ve bireylerimiz bizim bir parçamız. Onları mutlu etme ve güzel bir hayat yaşatma görevimiz var” dedi.

“ATA BİNMEYEN ÇOCUĞUMUZ KALMASIN”

Darıca Bir Umut Engelliler Derneği, Polis Eşleri Deneği, Gebze Otistik Çocuklar Okulu, Orman ve Su İşleri 1.Bölge Kocaeli Şube Müdürlüğü ile Tema Vakfı İşbirliği’nde gerçekleşen doğa gezisi ve ata binme etkinliğine Gebze Belediyesi ile destek verdiklerini belirten Karaosmanoğlu, engelli dostu bir kent olmanın da güzel örneklerini sergilediklerini ifade ederek gerçekleştirdiği konuşmasında şunları dile getirdi: “Bu tesisi kentimize Büyükşehir Belediyesi olarak kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Şimdilerde Gebze Belediyemiz güzel bir işletme örneğiyle vatandaşlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, engelli yavrularımıza hizmet veriyor. Bizler de Kocaeli’de ata binmeyen çocuğumuz kalmasın istiyoruz. İnsana en yakın, bütünleşen canlı attır. Bu nedenle kentimizde At Binicilik Alanlarımızın sayısını artırmak için çalışıyoruz.”

“STK’LARLA OLAN İŞBİRLİĞİMİZİ ARTTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ”

Kocaeli farklı ilçelerinde at biniciliğinin yanı sıra çocukların ve gençlerin zamanlarını doğru kullanması adına geliştirdikleri projelerle, engelli bireylerin de toplumdan soyutlaşmaması ve yaşamlarının daha kolay bir hale gelmesi içinde büyük çaba içerisinde olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sosyal Belediyecilik projelerimizin sürdürülebilmesinde STK’larla olan işbirliğimizi artırarak sürdüreceğiz. Dernek ve vakıflarımızın katkısı, ilçe belediyelerimizin desteğiyle ihtiyaç duyulan ve insanımızın faydasına her projede Büyükşehir olarak yer alıyoruz, almayı da sürdüreceğiz. Bu organizasyonun yapılmasında Kocaeli Polis Eşleri Derneği Başkanı Aliye Denizci ve yönetim kurulu üyelerine ve diğer derneklerimize de çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Karaosmanoğlu, daha sonra engelli çocukların ve gençlerin ata binmesine yardımcı olurken, onların heyecanlarına ortak da oldu. Birliktelik çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi. Programa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran ile Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Bekir Köksal’da katıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.