DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’ün Değerleri Yazlık Ilıcası

Gölcük’ün Değerleri Yazlık Ilıcası

 

Tarihi Roma dönemine uzanan Yazlık Ilıcası, Gölcük Belediyesi’nin Müze Müdürlüğü ile yürüttüğü restorasyon çalışmaları neticesinde gün yüzüne çıkarılmış ve buraya yapılan termal tesisler ile halkın hizmetine sunulmuştur.

Yazlık Ilıcası’nın ilk defa Roma döneminde inşa edildiği Bizans ve Osmanlı dönemlerinde de sağlık merkezi olarak kullanıldığı bilinmektedir. Yapılan kazı çalışmaları ile tarihi tonoz ve alt kesimindeki hamam bölümü gün yüzüne çıkarılarak restore edilmiş, yurtdışından ve yurtiçinden ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Bunun yanı sıra Gölcük Belediyesi’nce inşa edilen termal tesisler sayesinde şifalı ılıca suyundan halkımızın istifade etmesi de sağlanmıştır. Selenyum, çinko, bakır, alüminyum, sodyum, demir, mangan, kalsiyum, florür, bromür, klorür, bikarbonat, sülfat, hidrojensülfür, Sülfür (kükürt) gibi mineraller içeren suyun, egzama akne, sedef hastalığı, eklem hastalıkları, kireçlenmeler, yumuşak doku romatizmaları, kısırlık gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda tesislerin bünyesinde doktor balıklar, Türk hamamı, sauna, buhar odası ve masaj bölümleri de yer almaktadır.

Bölgenin termal merkezi konumuna gelmiş tesislerden bölgemizden ve çeşitli bölgelerden gelen birçok insanımız istifade etmektedir.

Gölcük’ün en önemli değerlerinden biri olan tarihi yazlık ılıcası, tarih ve sağlık yönünden geçmişten günümüze uzanan ve Gölcük’ün adını termal kentler arasında önemli bir yere koyan ayrıcalık sağlayan bir değer olarak yerini almaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.