DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’ün Değerleri

Gölcük’ün Değerleri

Gölcük Örcün Köyü’nde bulunan “ Sultan Baba” hem bölge insanlarının hem de başka yerlerden gelen misafirlerin yoğun ilgisine mazhar oluyor.

Adı İbrahim Edhem lakabı “Derviş Baba” olan bu zat Fatih Sultan Mehmet Han zamanında kerametleri görülmüş, Sinop’tan gelerek Örcün’e yerleşmiş, bir zaviye, evler ve hamam yapmış, bağlar vücuda getirmiştir. Sultan 2. Beyazıt Han, bunları kendisine temlik etmiş ve zaviyenin ismi evkaf defterine “ Baba Sultan Zaviyesi” olarak kaydedilmiştir. Bir buçuk asır süreyle kendisi ve evlatları zaviyedarlık yapmışlar, günümüze türbesi intikal etmiştir.

Gölcük Belediyesi’nce restorasyonu yapılan türbeye vatandaşlarımız büyük ilgi gösterip ziyaretler de bulunuyorlar. Aynı zamanda Belediyece her yıl “Sultan Baba” yı anma etkinliği düzenleniyor. Bu seneki etkinlik 22 Eylül Cuma günü Saat 14:30 da gerçekleştirilecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.