DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

HAYAL KURMAYIN

HAYAL KURMAYIN

Gölcüklüler Irak’taki referandumu değerlendirdi

Irak’ta 25 Eylül’de yapılması planlanan referandum ve sonrasında yaşanabilecek gelişmeler ile ilgili Gölcüklü vatandaşlarımızın düşüncelerini aldık. Gölcük halkı yapılacak olan referandumun gereksiz olacağını düşünüyor.

Gemici, “3 gün içinde yapılabilecek hiçbir şey yeterli ve önleyici olamaz diye düşünüyorum”

Gemici Kuyumculuğun sahibi Ceyhun Gemici, “Irak’ta referandum yapılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. Bu konu ile ilgili hükümetin aldığı tedbirleri son derece geç kalınmış buluyorum. 25 Eylül’de yapılacak olan referandum için Milli Güvenlik Kurulu 22’sinde toplanıp tedbir almaya çalışıyor. 3 gün içinde yapılabilecek hiçbir şey yeterli ve önleyici olamaz diye düşünüyorum. Büyük bir ihtimalle bu referandum yapılacak ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi referandum sonuçları ile Irak Merkezi Yönetimine baskı uygulayacaktır” dedi.

Yalgı, “Yapılan bu hareket adım adım Türkiye’yi bölmeye yönelik hazırlanıyor”

Mısır çarşısı Baharat sahibi Mehmet Yalgı, “Atatürk 90 sene önce Ankara Antlaşması’nda bugünleri düşünerek çok güzel bir madde koymuş. Irak’ta herhangi bir bölünme olduğu takdirde Musul ve Kerkük’te Türkiye’nin müdahale etme hakkı doğuyor, Kıbrıs’ta olduğu gibi. Bu nedenle yapılacak referandum gereksiz bir referandum olacak. Yapılan bu hareket adım adım Türkiye’yi bölmeye yönelik hazırlanıyor. Recep Tayyip Erdoğan daha düne kadar Barzani ile kardeş kardeş geçiniyordu. Türkiye’de bayrağını göklere astı. Şimdi acaba neden Barzani ile kötü olup Irak yönetimi ile iyi oldu?” dedi.

Durukan, “Bölge devletleri arasında bilhassa ülkemiz için büyük sıkıntılar yaratacağı kesin”

Mustafa Durukan, ” Irak Yönetimi’nin bir bildiği var ki böyle bir referanduma gidiyorlar. Kendi idealleri doğrultusunda devlet kurmak istiyorlar. Bölge devletleri arasında bilhassa ülkemiz için büyük sıkıntılar yaratacağı kesin, temennimiz bu yanlışı görüp iyi komşuluk çerçevesinde eskisi gibi devam etmemizi temenni ediyorum. Yine aynı şekilde teröre destek vereceklerini bölgede bir çıbanbaşı olup dünya nezdin hâl de iyi bir intiba bırakmayacakları kanaatindeyim” dedi.

Dinç, “Kürdistan diye bir devleti kursalar bile Türkiye’nin o devleti tanıyacağını sanmıyorum”

Dolce Freddo Dondurma’nın ortaklarından Murat Dinç, “Kimsenin tanımadığı devlet devlet olmaz. Türkiye komşu ülke olarak Irak’ı tanıyor. Kürdistan diye bir devleti kursalar bile Türkiye’nin o devleti tanıyacağını sanmıyorum. Devletimiz de bu konuda her ihtimale karşı önlem almak adına sınırda hazır bekliyor. Irak’ta yapılacak olan referanduma karşıyım. Böyle bir şey kabul edilemez. Referandum da evet çıksa bile Kürdistan Devleti’nin kurulmasına izin verilmeyeceğini zannediyorum. Hiçbir devlet Kürdistan Devleti’ni tanımaz ve saymaz. Bence yapılacak olan referandum ile tüm dünyanın nabzını yoklamak istiyorlar. Bu nedenle çok gereksiz bir referandum olacak diye düşünüyorum” dedi.

Soğukoğlu, “Irak Yönetimi Amerika ile bir olup Recep Tayyip Erdoğan’ı çökertmeye çalışıyor”

Musa Soğukoğlu, “Irak’ta yapılacak olan referandum Irak halkının ne düşündüğünü ölçmek için yapılıyor. Yönetim böyle bir karar vermiş ve bu saatten sonra bunun önüne de geçilemez. Irak Yönetimi şu anda Barzani ile iyi değil ve Irak Yönetimi Amerika ile bir olup Recep Tayyip Erdoğan’ı çökertmeye çalışıyor. Kurulacak olan Kürdistan Devleti şu anda Irak sınırları içerisinde olsa da yarın öbür gün sınırlarını genişletmek için Türkiye’ye savaş açabilir. Bu nedenle Kürdistan Devleti’nin asla kurulmaması gerekiyor. Amerika’nın desteği ile Irak’ta yaşayan Müslümanlar ve diğer Müslüman ülkeler için hiç iyi olmaz. Bu sefer dağda yaşayanlar daha rahat bir şekilde kavrayarak özgür bir ülke olacaklar. Bu nedenle Kürdistan Devleti’nin asla kurulmaması gerekiyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.