DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kocaeli Birlikspor sonunu getiremedi

Kocaeli Birlikspor sonunu getiremedi

Sahamızda Sarıyer’i ağırlayan Kocaeli Birlikspor ikinci dakikada bulduğu golle öne geçtiği karşılaşmadan ilk yarıda yediği 2 golle 2-1 mağlup ayrıldı

Kocaeli Birlikspor TFF 2.Lig Kırmızı Grup 5. Hafta karşılaşmasında Sarıyer’i konuk etti. Oyuna oldukça etkili başlayan Kırmızı-Beyazlılar’ maçın başında kazandığı penaltıyla öne geçti ancak üstünlüğünü koruyamadı. Sarıyer ilk yarıda bulduğu iki golle maçtan galip ayrılan taraf oldu.

GOL PENALTIDAN

Maçın başlama düdüğünün ardından Kocaeli Birlikspor rakip kaleye geliştirdiği ilk ataktan sonuç almasını bildi. Temsilcimizin 2. dakikada gelişen atağında; Berat Aydın’ın şutunda kaleci Serdar’dan seken topa Fırat Sezer’in elle müdahalesine hükmeden maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Birlikspor’un kazandığı penaltı atışını kaptan Raif Uzuner kaleciyle topu ayrı köşelere göndererek gole çevirdi. (1-0). Maçın başında öne geçen Birlikspor’da rahatlama oldu.

 30 ve 39’DA YEDİLER

 Maçın 11’inci dakikasında Raif’in pasında topla buluşan Melih’in şutunu kaleci Serdar kornere çeldi. Maçın 30’uncu dakikasında Sarıyer atağında sol kanattan Günay’ın ortasında ceza sahasında oluşan karambolde Serkan topu filelere gönderdi. (1-1). Maçın 31. dakikasında Serkan’ın sert şutunda kaleci Onur Behiç topu kornere çeldi. 39. dakikada sağ kanattan gelişen konuk takım atağında Serkan’ın ortasında ceza sahasında içinde topla buluşan Günay takımına skorda üstünlüğü sağlayan golü kaydetti. (1-2).

 BİRLİK 10 KİŞİ KALDI

Maçın ikinci yarısında Sarıyer skoru korumaya çalışırken 69’uncu dakikada Batuhan’ın ortaladığı topla ceza sahası içinde buluşan Raif’in kafa vuruşuyla Birlikspor 2. gole çok yaklaştı. Fakat rakip eldiven topa ikinci hamlede sahip olarak gole izin vermedi. 72’nci dakikada stoper Kemal’in rakip oyuncu Sabutay Alper’e müdahalesini sarı kartla değerlendiren maçın hakemi çift sarıdan kırmızı kartını gösterdi ve Birlikspor 10 kişi kaldı.

 GOL ARADILAR AMA…

 Maçın kalan süresinde 10 kişi mücadele eden Kocaeli Birlikspor beraberlik golünü bulabilmek için birçok kez pozisyona girdi. Rakibini kendi yarı sahasına hapseden futbolcular Sarıyer’e zor dakikalar yaşattı ancak aradığı gole de ulaşamadı. Maçın başında öne geçen Kırmızı-Beyazlılar ikinci yarıda beraberlik golünü bulamayınca karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı.

“Golden sonra rehavete kapıldık”

Soyunma odasında oyuncularına takımın kendi kimliğini hatırlatan teknik direktör Cem Sinan Vergül, “Maçın başındaki golden sonra rehavete kapıldık. Ama ikinci yarı kendi kimliğimizi yansıttık. Olmadı. Üzgünüz” dedi.

Sarıyer maçını değerlendiren Kocaeli Birlikspor Teknik Direktörü Cem Sinan Vergül, “Maça iyi başladık ama attığımız gol takımı rehavete soktu. Maçın başında attığımız gol bizi mücadeleden, istekten uzağa, rahatlamaya itti. Oyuncu grubumuz ‘Maçı kazandık, bitirdik’ gözüyle oynamaya başladı. Onara soyunma odasında ‘Biz benliğimizi, kim olduğumuzu unutursak ilk yarıdaki duruma düşeriz. Mücadeleden uzak, top oynamaktan uzak futbolu izlettirir, yaşatır, kendimiz de bunu yaşarız’ dedim. Biz gençlerden oluşan, mücadele eden, sonunda da golle beraber oyunu süsleyip puan ya da puanlar alan takımız” şeklinde konuştu.

SOYUNMA ODASINDA NE DEDİ?

Takımın kendi oyun kimliğine dönüşünü de anlatan teknik patron, “Nitekim uyarılarımızdan sonra ikinci yarıda oynadığımız futbol gerçek kimliğimizdi. Gerçek kimliğimize büründüğümüz zaman ne olduğumuzu yine gösterdik. İlk yarıda yediğimiz iki golle oyun sonuçlandı. Üzücü fakat yapacak bir şey yok. Biz gelişmekten, hatalarımızı görmekten ve onları düzeltmekten yanayız. Bu takımın her zaman istikrarlı performans sergilemesini herkes bekleyemez. 10 günde 4 maç oynadık. Bu da ağır gelmiş olabilir. Ne olursa olsun takım olarak konsantrasyondan, istekten vazgeçmemeliyiz” dedi.

 KENDİ HATALARIMIZA BAKIYORUZ

Hakemin performansının sorulması üzerine ise teknik direktör Cem Sinan Vergül, “Hakemlerle ilgili konuşmamaya çalışıyorum. Yediğimiz ilk golden önce bizden önce rakip oyuncunun eline çarpan top vardı. Onu vermedi. Devamında bize çaldı. Topu hemen kullandılar ve kalemizde golü gördük. Diğer golde de benzer durum yaşandı. Elle oynanan topu vermediği için golü yedik. Ama bunlar mazeret. Biz kendi hatalarımıza bakıyoruz. Hatalarımızı nasıl düzeltebiliriz. Takımı sahada nasıl diri, mücadeleci ve istekli tutabiliriz onlara bakıyoruz.  Kendi hatalarımızı değerlendireceğiz ve onları düzeltmek için uğraşacağız” sözlerini kaydetti.

Erken gol bulduktan sonra takımın skoru korumaya gittiğini belirten başkan yardımcısı Bayram Oral, “İkinci golü bulup rahatlayabilirdik fakat şanssız goller yedik. Hakemlerin hatalı kararları da çocukları demoralize etti. Takım güzel mücadele veriyor. Ligi iyi yerde bitireceklerine inanıyorum” dedi

SKORU KORUMA İSTEĞİ

Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkan Yardımcı Bayram Oral maçla ilgili değerlendirmesinde, “Maça iyi başladık. Golü de bulduk. Ama sonrasında çocuklar skoru korumaya gittiler. İlk golü yemeden önce ikinci golü de bulup rahatlayabilirdik. Ama genç çocuklar. Bazen basit hatalar yapabilirler ama inanılmaz güzel mücadele ettiler. Yediğimiz ilk golde bana göre çok şanssızdık. İkinci gol de keza öyle. Berat topu hakemin önünde göğsüyle aldı ve el verdi. O top döndü gol oldu. Çocukların da morali bozuldu. Hakemlerin de biraz dikkat etmesi gerekiyor.

DEMORALİZE OLDULAR

Hep bize mi denk geliyor bilmiyorum ama çok hata yapıyorlar. Bu çocukların emeğine yazık günah. Melih’in sakatlanması da bizim için kötü oldu. Stoperlerle boğuşuyordu, topu alıyordu, veriyordu. Ona rağmen çocuklar çok iyi mücadele ettiler. Skoru da değiştirebilirlerdi ama olmadı. Her geçen gün üstüne koyarak gidiyorlar. Bu çocuklara sahip çıkacağız, hakikaten çok gençler. Çabuk demoralize olabiliyorlar. Bazen pozisyon hatası yapabiliyorlar ama inanılmaz iyi niyetli ve güzel mücadele veriyorlar” dedi.

TECRÜBE KAZANIYORLAR

Takıma inandığını yineleyen Bayram Oral, “Sezon başı ‘Kocaeli Birlikspor böyle oynayacak’ desek kimse bize inanmazdı. Hep bunu söylemeye çalıştık. Ben bu çocuklara gerçekten çok inanıyorum. Zaman zaman böyle hatalar da olacak. Hatalardan ders çıkaracaklar. Tecrübe zaten böyle bir şey. Oynayarak kazanacaklar. Oynamadan olmuyor. Hepsinin önü çok açık. Sezon sonu ligi çok iyi yerde bitireceğiz, buna yürekten inanıyoruz.

 SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM

Futboldan ziyade bizlerin de bir şeyler yapması lazım. Şehrin bu takıma sahip çıkması lazım. Değerli büyüklerimizin sahip çıkması gerekiyor. Sayın valimize ziyarete gittik. Futbolu iyi bilen, sporu seven biri olması bizi çok mutlu etti. İnşallah onlar da bize sahip çıkarlarsa bu çocuklar çok iyi yere gelecek. Böyle jenerasyonları her zaman yakalayamazsınız. Bundan sonra daha iyi olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

 HAKEMLER ÇOK ACEMİ

Hakemlerin performansının sorulması üzerine ise başkan yardımcısı Oral, “Maçı Mustafa Çulcu hocamla birlikte izledik. Gözlemciyle de maçtan sonra konuştuk. Yan hakem özellikle kıdemli yan hakem çok basit hatalar yaptı. Doğru yaptığı pozisyonlar vardı ama yüzde 60-70 hata yaptı. Belki iyi niyetli olabilirler ama çok acemiler. Hata çok yaptılar ve bunlar da bize denk geldi. Çocuklar da genç; maalesef bunları kaldıramıyorlar. Bundan sonra inşallah onlar da daha dikkat ederler” yanıtını verdi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.