DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ORDU’DAKİ DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

ORDU’DAKİ DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Saral Ordu’da düzenlenen Çalıştay’ı değerlendirdi

Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, geçtiğimiz hafta sonu Ordu’da düzenlenen ‘Tarım’da Kadın Çalıştayı’na ilimizden ve ilçemizden Kadın Muhtarlar ile katıldıklarını, Çalıştay’ın çok güzel geçtiğini ifade etti.

Saral, “Kadın Muhtarlar adına teşekkür ediyoruz”

Başkan Saral, yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi: “Altınordu Belediye Başkanı Sayın Engin Tekintaş, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Sayın Selami Akarsu ve Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Sayın Serpil Erenoğlu’nun organizasyonu ile gerçekleştirilen ‘Tarımda Kadın Çalıştayı’ için başkanlara ve Çalıştay’a katılarak bizleri onurlandıran Sayın Ordu Valisi Seddar Yavuz’a , Altınordu Kaymakamı Sayın Niyazi Erten’e ve İl Tarım Müdürü Sayın Kemal Yılmaz’a  kadınlarımız adına  kadın muhtarlar olarak çok teşekkür ediyoruz.Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen kadın muhtarların da bulunduğu Çalıştay’da bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, özellikle kırsal alanda yaşayan kadınların emeklerinin ödenemeyeceğinin altını çizdi. Vali Seddar Yavuz konuşmasının devamında, kadınların eğitimi konusuna da değinerek, kadın eğitimi konusunun halen Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olduğuna işaret etti.
Yavuz, “Şu anda tarımda makineleşme, teknoloji çok üst seviyede kullanılıyor”

Yavuz, “Eğitimle istihdam arasında, direk bir bağlantı ve ilişki var. Eğitim seviyesi arttıkça, kadın istihdamı artıyor. Eğitim düzeyi düştükçe, kadın istihdamı azalıyor. Bir başka husus, eğitim arttıkça elde edilen gelir artıyor, eğitim düştükçe elde edilen gelir de düşüyor. Biz, kadına bakarken, sadece ekonomik değer olarak değil, bir nesil yetiştiren bir mimar olarak, bir öğretmen olarak da bakıyoruz. Bu yönden baktığımız da, kadının eğitimi fevkalade önemli. Elbette eski tarım teknikleri kullanılmıyor. Şu anda tarımda makineleşme, teknoloji çok üst seviyede kullanılıyor. Dolayısıyla tarımda çalışan sayısı giderek azalıyor. Örneğin Eskişehir gibi bir şehri düşünürseniz, nüfusun % 85’i artık şehirlerde yaşıyor, % 15’i ise kırsalda yaşıyor.  % 15’i de artık çoğunlukla belirli yaşın üstündeki kitle kaldı. Neredeyse kırsalda yaşayan genç nüfus kalmadı diyebiliriz” dedi. Vali Yavuz, muhtarların devletin kılcal damarları olduğunu belirterek, kadınların da bu alanda daha aktif olması gerektiğini söyledi. Vali Yavuz, muhtarların halk tarafından seçildiğini ve halkın sorunlarını, çeşitli kurumlara aktaran ve halk nezdinde itibarı olan bir kurum olarak gördüklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:“Mesleki hayatımda, muhtarlarımıza her zaman yakın olmayı tercih ettim. Muhtarlarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarında işlerinin kolaylıkla görülmesi, en iyi şekilde karşılanması, ağırlanması ve uğurlanması şeklinde bir genelgemiz oldu. Burada şimdi hanım muhtarlarımızı görünce daha da mutlu olduk. 675 hanım muhtarımız varmış. Dilerim ki bundan sonraki seçimlerde inşallah bu 3-4 katına çıksın.”  Programda Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu İl Tarım Müdürü Kemal Yılmaz da birer konuşma yaparak  toplantı hakkındaki görüşlerini gündeme getirdiler projelerini anlattılar. Kadın muhtarlar da özellikle kadın köy muhtarlarımız sorunları ve beklentilerini çözüm önerilerini dile getirdiler” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.