DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yer Altı Çöp Konteynerleri Yerlerine Monte Ediyor

Yer Altı Çöp Konteynerleri Yerlerine Monte Ediyor

Gölcük Belediyesi ekipleri yeraltı çöp konteynerlerinin inşası biten yerlerde montajını tamamlayarak vakit kaybetmeden hizmete sokuyor. Bu hizmetin Gölcük’ün çeşitli yerlerinde de devam edeceği öğrenilirken, vatandaşları da oldukça memnun etti.

Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında saatlik çöp uygulaması devam eden mahallelerde, uygun görülen alanlara, yeraltı çöp konteyneri koyma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Gölcük Belediyesi Kademe Amirliği tarafından üretimi yapılan yeraltı çöp konteynerleri ilk etapta Yeni Mahalle ve Kavaklı Sahil Caddesi’nde uygun alanlarda kurulum çalışmaları tamamlandı.

Bu Yöntemde Koku Ve Pislik Yok

Yeraltı çöp konteynerleri inşası biten yerlerde vakit kaybetmeden hizmetine giriyor. Bu hizmetin Gölcük’ün çeşitli yerlerinde de devam edeceği öğrenilirken, vatandaşları da oldukça memnun etti. Koku yapmayan, kedi ve köpeklerin çöpleri karıştırmayacağı bu konteynerinin yayılması ilçemizde temizliğe önemli bir katkı verecektir.

Yeraltı Çöp Konteyneri Uygulaması Devam Edecek

Uygulamanın ilk olarak Yeni Mahallede bulunan Gölcük İlköğretim Okulu yanında başladığını belirten Başkan Ellibeş uygulanmanın diğer caddelerde de  yaygınlaşarak devam edeceğini söyledi. Başkan Ellibeş, “Özellikle trafik ve nüfus yoğunluğunun fazla olduğu caddelerde yer altı çöp konteynırı uygulamasını hayata geçirdik. Bu uygulama ile beraber hem eskiden çöp toplamada saatlerinde meydana gelen trafik yoğunluğu ortadan kalkacak hem de çöplerin oluşturmuş olduğu görüntü ve çevre kirliliği ortadan kalkmış olacak. Ayrıca yerin altında geniş bir ortamda çöpler toplandığı için daha fazla çöp depolanabilecek. Çöp toplama esnasında caddelerde eskiden yaşanılan yoğunluk yaşanmayacak. Vatandaşlarımız bacaların alt kısmındaki pedallarla hiç el  değmeden ayakları ile  kapağı açarak çöplerini atabilirler. Bu bacalardan dışarıya herhangi bir kötü koku çıkması da mümkün değil. Bu sistemle birlikte hem çöplerine oluşturduğu kötü kokular hem de görüntü kirliliği tarihe karışmış olacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.