DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

DEĞİRMENDERE’DE BİR İLK: YOGA KURSU BAŞLADI

DEĞİRMENDERE’DE BİR İLK: YOGA KURSU BAŞLADI

Yoga Eğitmeni Zatiye DOĞAN tarafından Değirmendere B-FİT Spor Merkezinde bayanlara OYG  Orijinal Yoga Sistemi kursları başladı. Şu anda 40 öğrencisi var. Yoga Eğitmeni Zatiye Doğan, Değirmendere’de ilk kez bir yoga kursu açtıklarını söyledi. Yoğun iş hayatı  , cep telefonları ,trafik pek çok dış faktör bireyler üzerinde sürekli  gerilim oluşturuyor. Tüm bunlara sebep olan stresi  gerilimi vücuttan uzaklaştırmayı başarabilmek ,hastalıklara sebep olmadan önce stresi  dağıtabilmek yan etkisiz doğal  ve keyifli bir çözüm olan Orijinal Yoga Sistemi ile mümkün.Ben mutlu olmak istiyorum diyen herkesi bekliyoruz. Kişisel gelişim sistemi yogayla mutlu toplum, huzurlu toplum görmek istiyoruz. Değirmendere’de  haftada 2 gün  Salı ve Perşembe günü  sabah ve akşam seanslarımız var. Yogayla tanışmak isteyen  herkese 1 ders ücretsiz. Türkiye’de birçok merkezde Yoga Eğitmeni  Zatiye Doğan yoga ile ilgili her şeyi anlattı.

YOGA NEDİR?

Yogadan bahsederken OYG’den söz ediyoruz. Yani Orijinal Yoga Sistemi. Yoga sözcüğü dünyadaki en eski dil olan Sanskritçe’den geliyor. Anlamı, birleşmek ve bütünleşmek demek. Bir taraftan vücudun, zihin ve ruhun mükemmel uyumu ve bütünleşmesi diğer taraftan insanın evrendeki her şeyle birleşmesi demektir. Yoga yaparak insan vücudu duygularını ve zihnini tamamen kontrol edebilir. Yani yoga, tamamen kişisel bir gelişim sistemidir. 8 basamaktan oluşur ve 8 basamakta binlerce teknik mevcuttur. Bu teknikleri uygulayan kişiler fiziksel ruhsal ve duygusal olarak müthiş bir gelişim gösterir.  Yogada nefes teknikleri uyguluyoruz. Bu teknikler strese, bire bir karşı gelen tekniklerdir. Stresin nefesle ilişkisi çok fazladır. Nefes teknikleri ile beraber bu stres azalıyor. Yogada “ Asana” dediğimiz duruşlar var. Bu duruşları nefes ile birlikte uyguladığımızda kaslarımızda gerginlik olarak birikmiş stresi atıyoruz ve bu şekilde bedensel sağlığımıza kavuşuyoruz.  Düzenli olarak uyguladığımızda mevcut olan rahatsızlıklardan kurtuluyoruz. Bir süre sonra hastalığın ne olduğunu unutuyoruz. Düzenli uygulanan yöntemler ,yogada tamamen sağlığa yöneliktir.  Bunların altını çizerek size söylemek istiyorum ki OYG yani Orijinal Yoga Sistemi ile her şey mümkün. Bir sürü çeşit yoga duyuyoruz. Bizim uyguladığımız OYG’dir ve tektir. Diğer sistemler OYG’den esinlenmiştir. Dolayısıyla diğer sistemler bu yoga türünden türemiştir. Tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Diğer türlere baktığımızda çok da eski olmadığını görürürüz. Bundan dolayı,bu şekilde insanın ruhsal ve bedensel sağlığı ile orantılı gidiyor. Düzenli OYG yapalım. Pozitif duygular içerisinde yaşayalım. Dünyamızı güzelleştirip, barış içinde yaşayalım. Orijinal Yoga Sistemi giren eve depresyon girmez.

YOGADA YAŞ SINIRI VAR MI?

Yoga sisteminde şöyle bir sloganımız var. 0-100 yaşına kadar herkes için mümkün. Tabi ki insanlar bu nasıl oluyor, diye soruyor. Hamileler için dahi yoga dersimiz var. Bebek anne karnında yoga yapmaya başlıyor. Çocuklar için de yoga var. Bu sayede çocuğun yaşamı düzenli bir hale geliyor. Konsantrasyonu artıyor. Çocuklar günlük yaşamlarında, sınavlarda dingin olmasını ve sakin bir hayat sürmesini sağlıyor. Yani 0-100 yaş arası herkes yoga yapabilir. OYG sistemi ile isteklerini gerçekleştiriyor, pozitif düşünüp, pozitif yaşadıkça her şey pozitif gelişiyor.

YOGA ZAYIFLATIR MI?

Beslenme, genelde bizim eksik olan taraflarımızı kapatmak için biraz tatminsizlik ile alakalıdır. Yogayı düzenli uyguladıkça, tatmin duygumuz geliştiği için aşırı derecede yemek yeme isteğimiz olmuyor.

Zayıflamak isteyen, fazla kilolarından kurtulmak isteyenler yoga sayesinde kurtuluyor. Çünkü ruhsal tatmin sağladığı için, insanlar kolayca kilo veriyor.

YOGA FEDERASYONU VAR MI?

Evet, uluslar arası yoga federasyonu vardır. Kurucusu sayın Akif Manaf’tır. Kuruluş amacı dünyada yurt içi ve yurt dışı herkesin 0-100 yaş arası kadar dil, din, yaş gözetmeksizin herkesin yoga yapmasıdır. O kadar güzel faydaları vardır ki, burada bir kısmından bahsettik. Yoga Akademi’nin kuruluş amacı, OYG sisteminin bilimsel bir şekilde insanlığa sunulmasıdır. İnsanların birlik ve bütünlük içerisinde daha özüne dönmüş, daha kendine dönük  ve daha pozitif olması için bu sistemi dünyaya yaymaktır.  2013 yılında Akif Manaf önderliği altında Uluslar arası Yoga Federasyonu kuruldu. Bu federasyon yoga ilmini dünyanın 190 ülkesinde insanlığa ulaştırdı.

YOGA BİR DİN DEĞİL ,BİR UYGULAMADIR.

Yanlış bilinen bazı durumlar var. Maalesef Hinduizm ve Budizm ile karıştırılıyor. Aslında çok daha eskiye dayanıyor. Yoga bir din değil bir uygulamadır. Hiçbir dine ait değildir. Hinduizm ve Budizm’den ortaya çıktı sanılıyor. Hiçbir din, dil, ırk gözetmeksizin yoga herkese hitap eder. Bu karıştırılma çok yaygın.

YOGA FESTİVALLERİ

Her ay düzenlenen Yoga Akademi Festivalleri’ne dünyanın dört bir yanından insanlar katılmaktadır. Bu festivaller insanlara huzur, mutluluk ve şifa veriyor. Büyük kentlerin sıcaklığı ve negatif enerjisinden uzaklaşarak, pozitif enerji ile doluyor. Çevremize bu enerjiyi yayıyoruz. Üstelik festival dönüşü haftalarca bu mükemmel enerjinin etkilerini yaşıyoruz. Kronik hastalıklar ortadan kalkıyor. Hastalıklar önleniyor. Çünkü bu uygulanan çakra çalışmaları ile herkes yenileniyor. Yani gelişimin kapılarını açıyor, tazelenmiş oluyoruz. Yapılan her bir çalışma enerjimizi yenileyip, taptaze bir hisse sahip olmamıza neden oluyor. Yükselen enerji, bilincimizi yükseltiyor ve yeni bir insan olmaya ilerliyoruz. Çalışmalar o kadar şahane bir sistemin üzerinde ilerliyor ki her şey kendiliğinden oluyor. Yoga ile yaptığımız duruşlar yaşam boyu biriktirdiğimiz stres ve hastalıklar yüzünden kaskatı olmuş bedenimizi gevşetiyor. Yaşam boyu biriktirdiğimiz yorgunluğun farkına varıyoruz. Bu çalışmalarla yorgunluğun nasıl uçup da gittiğine tanık oluyoruz.

  

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.