DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcüklü taksiciler sıkıntılarını dile getirdiler

Gölcüklü taksiciler sıkıntılarını dile getirdiler

Gölcük’ün en büyük problemlerinden biri olan trafik sorunu her geçen gün büyürken günlerinin büyük bir çoğunluğunu trafikte geçiren Gölcüklü taksicilerin sorunlarını dinledik.

Karaosmanoğlu,”Trafik bazen öyle bir kitleniyor ki gideceğimiz yere dolanmamız gerekiyor”

Deniz Taksi Naci Karaosmanoğlu, “Gölcük’te taksicilerin en büyük problemi şehir içi trafiğinde ki aksaklıklar, sokak aralarına sağlı sollu araç parketmeler ve akaryakıta gelen sürekli zam taksicileri zora sokuyor. Müşterileri almak için yada bırakmak için girdiğimiz bir sokaktan çıkamıyoruz. Trafik bazen öyle bir kitleniyor ki gideceğimiz yere dolanmamız gerekiyor. Bu nedenle de yakıt masrafımız artıyor. Bizim şu anda en büyük sıkıntımız Gölcük’te trafik problemi ve bu problemin biran önce çözülmesini istiyoruz” dedi.

Bahar, “Gölcük Terminaline taksi durağı yapılmasını istiyoruz”

Deniz Taksi Hüseyin Bahar, ” 1976’dan beri Gölcük’te taksicilik yapıyorum. Aynı zamanda Gölcük taksiciler Dernek Başkanı’yım. Gölcük bilindiği gibi 7 kat büyüdü. Değirmendere, Şirinköy, İhsaniye, Hisareyn, Yazlık, Ulaşlı ve Halıdere Gölcük’e eklenerek tek belediye çatısı altında topladılar. Ama biz buna rağmen dar bir alanda hizmet vermeye çalışıyoruz. Genişleyen Gölcük’e hizmet götürmek istiyoruz. En azından Gölcük terminalinde 17 Ağustos 1999’da yaşadığımız depremden beri taksi bulunmamakta ve vatandaşlardan bu konuda  çok tepki alıyoruz. Yetkililerimizin bu konuda bir çözüm bulmalarını bekliyoruz. Gölcük’te saat 16:00’dan sonra trafik kitleniyor, bir terminale gidip gelmemiz yarım saati buluyor. Bu da yakıt masrafımızı arttırıyor. Birde Deniz taksi olarak araçlarımızı park edebileceğimiz düzgün bir yerimiz yok. Araçlarımızı çoğu kaldırımlarda duruyor ve vatandaşlardan tepki alıyoruz. Bu konuda da bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Özmen, ” Belsa Taksi durak sahasına sivil araçların park etmesi sıkıntı yaratıyor”

Belsa Taksi Emre Özmen, ” Belsa Taksi olarak bizim en büyük sıkıntımız Belsa Taksi durak sahasına sivil araçlar park edilmesidir. Biz kendi park yerimize taksilerimizi park etmekte sıkıntı yaşıyoruz. Haklı olarak şikayet ediyoruz ama biz suçlu oluyoruz. Bizim Belsa Taksi olarak 11 araçlık park yerimiz var ve park etmeyin araçlarınız çekilir yazısı bulunmasına rağmen bizim araç yerlerimize sivil araçlar park etmeye devam ediyor. Biz bu konuda bir çözüm bekliyoruz” dedi.

Ece, “Belediye ışıklarından karşıya geçişimiz yasak ama mecburen geçmek zorunda kalıyoruz ve plakamıza ceza uygulanıyor”

Belsa Taksi Hakan Ece, ” Gölcük’te ki trafik problemi bizim en büyük problemimiz ve duraktan çıkınca Mobil’e çıkışımız bile yok. Yeni Mahalle’ye, Şehitler Mahallesi’ne çıkışımız yok. Sadece Değirmendere’ye gidişimiz var, o da sadece D-130’dan yapabiliyoruz. Belediye ışıklarından karşıya geçişimiz yasak ama mecburen geçmek zorunda kalıyoruz ve plakamıza ceza uygulanıyor. Kazancımızı cezalara yatırıyoruz. Yol, Yön ve güzergahların ivedilikle halolmasını bekliyoruz. Yeni yol güzergahı yapılacak dendi ama hala bir ses seda yok” dedi.

Seymen,”Akşam 5’ten sonra Gölcük’te trafik felç oluyor ve bu durum bizi oldukça zora sokuyor”

Belsa Taksi Erkut Seymen, ” Gölcük’te taksicilik yapmak gerçekten zahmetli bir meslek ve bizi gerçekten yıpratıyor. Gölcük’ün trafiği bizi oldukça zora sokuyor. Trafik problemi nedeniyle bizi çağıran müşterileri almaya geç kaldığımız zaman sıkıntı oluyor ve biz müşterilerimize derdimizi anlatamıyoruz. Özellikle akşam 5’ten sonra Gölcük’te trafik felç oluyor ve bu durum bizi oldukça zora sokuyor. Trafikte sıkışıp kalıyoruz ve bu da bizim yakıt tüketimimizi arttırıyor. Zaten ne kazanıyoruz ki kazandığımızda yakıt parasına gidiyor” dedi.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.