DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Sarıbay, “Yanlarına kar kalmayacak “

Sarıbay, “Yanlarına kar kalmayacak “

CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, Ankara Garı Katliamının yıl dönümünde basın açıklaması yaparak olayı bir kez daha kınadı. Sarıbay, O günkü acı ve çaresizliği unutmamız mümkün değil. Bu katliamı yapanların yanına kar kalmayacak. Terörü bir kez daha lanetliyorum” dedi.

O GÜNKÜ ACIYI UNUTMAK MÜMKÜN DEĞİL

10 Ekim 2015’te Emek, Demokrasi ve Barış Mitingine IŞİD’in canlı bomba saldırısı düzenlemesi sonucu 102 kişinin yaşamını yitirmesi, yüzlerce kişinin yaralanmasının ardından iki yıl geçti. Bundan tam 2 yıl önce başkent Ankara’da barış için toplanan ve en küçüğü henüz 8 yaşında olan 109 canı, kalleşçe düzenlenen bir saldırıya kurban verdik. O günkü acı ve çaresizliği, kulakları sağır eden çığlıkları unutmak mümkün değil. Katliamın mağdurları hala adaletin yerini bulacağı günü beklerken, üzülerek ifade ediyoruz ki, bugün kaybettikleri canları anmak için bir araya gelenlerin acılarına saygı bile gösterilmiyor” dedi.

TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE AĞIR BİR DARBEDİR

10 Ekim Ankara Gar katliamındaki üzüntüyü yeniden yaşadıklarını belirten Sarıbay, “ Aileler çocuklarını, babalarını, eşlerini anamaz halde. 10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenler için yapılacak anma etkinliğine polis saldırdı. Kızılay’da ise 10 Ekim anıtı kırıldı. Bu Türkiye demokrasisi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne ağır bir darbedir. Yaşamlarını hain bir terör girişiminde kaybeden canların, on dakikalık bir anma töreni ile anılmasına bile izin vermeyen anlayışı şiddetle kınıyoruz. Türkiye’de bir katliamın anması bile yapılamıyor. Tüm bunlara rağmen baskılara ve saldırılara karşı birlikte mücadele edeceğimizin altını çizerek, bu katliamı yapanların yanına kâr kalmayacak diyor, terörü bir kez daha lanetliyor ve kaybettiklerimizi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.